Speltips inför Helsingborg – J-Södra 28/5: Formstarkt mot formstarkt

Spelbloggare Publicerat: 27 May 2018

Formstarkt möter formstarkt i Superettan – Helsingborg och Jönköping Södra, som båda har fem förlustfria matcher vardera. Behöver det betyda proppen ur i matchen? Var inte så säkra på det.

Mardrömsstarten på året som nykomlingar i Superettan är över för J-Södra, som nu fått kraft och spelat fem förlustfria matcher efter varandra: tre vunna och två oavgjorda. Glappet upp till toppen är emellertid fortsatt stort och desto mindre nedåt i tabellen, men med de namn som finns i truppen ska resan förstås fortsätta leda uppåt.

Eller ja, det vore åtminstone det logiska. Långtifrån någon prickfri insats var det däremot inte som laget stod för i veckans kryssmöte hemma mot Degerfors, 2-2 på tavlan.

Utgångspositionen är klart bättre för Helsingborg, som verkligen slagit fast att det här ska vara året de tar sig tillbaka i det svenska finrummet, Allsvenskan. Och visst vore allt annat en miss?

Skulle den här matchen vinnas tar skåningarna över andraplatsen – och då, med matchen mindre spelad än serieledande Örgryte, ha så lite som två pinnhål upp till dem. Det är alldeles uppenbart att Helsingborg är rustade för att ta klivet upp.

Taktiken: kryper ihop i positionerna?

Det är två slagkraftiga och formstarka lag som ryker ihop. Något bättre, på båda fronter, ser det bättre ut för Helsingborg, som tog sin andra raka seger senast med 1-0 borta över Norrby, men det är inte främst spelen till deras favör som lockar.

Istället: målen. Bristen på dem.

Helsingborg ser stabila ut och har svetsat samman försvarsspelet mycket väl – nu med två hållna nollor på raken, då bland annat i 2-0-vinsten över serieledande Öis. Klar skillnad defensivt från hur det var dessförinnan.

Även om skåningarnas offensiv alltjämt överordnar defensiven, tror vi att det kan bli tillknäppt här. Det är ett tufft motstånd som väntar och av J-Södra tror vi att det kommer bli att försöka stänga butiken: krypa ihop i positionerna och hålla nollan intakt så länge som möjligt.

Givetvis kan det öppnas upp efter ett första mål i matchen, men 1,85 gånger pengarna för underspelet på 2,5-målslinan är helt klart värt att köpa.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% extra upp till 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor!)
Spelstopp: 19:00, måndag 28/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.