Speltips inför Hoffenheim – Lyon 23/10: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 23 October 2018

Kniven mot strupen. Tre pinnar som måste in. Hoffenheim är svårt pressade inför mötet med Lyon – men nya problem kan vara att vänta. Här köper vi därför inte helt hur oddssättarna resonerar.

Annons:

Tyskt mot franskt. Grupp F:s jumbo mot en oväntad etta. Här väntar bara en av en handfull spännande Champions League-bataljer under kvällen. Avsparkstiden är 21:00 och matchen visas på Viasat Hockey, Viasat Xtra samt Viaplay. Ett av TV-valen, kanske?

Lyon brukar vara en del av svansen precis bakom så dominanta Paris Saint-Germain i Ligue 1. De inledande tio matcherna av årets seriespel har inte varit fullt så lyckofulla, även om formkurvan pekar uppåt; femteplatsen innehas och till pallplats har de två pinnar som skiljer.

CL-premiären var en helt annan historia. Där stod Lyon för en av spelårets hittills största skrällar i turneringen, när de vann med 2-1 borta över titelaspiranten och världspjäsen Manchester City. Efter det blev det ”bara” 2-2 hemma mot Shakhtar Donetsk. Det till trots står man kvar på förstaplatsen.

Hoffenheim har skrivit klubbhistoria via att komma hit, till Champions League-gruppspelet och det kunde man tack vare den så imponerande tredjeplatsen i Bundesliga. Därför är det också med besvikelse som man nu har minusstatistik, hittas på åttondeplatsen och över att avståndet till toppen bara ökar, ökar och ökar.

Här i CL löstes ett premiärkryss när Shakhtar Donetsk besöktes. Därefter blev det en knapp 1-2-förlust, efter ett sent insläppt mål, mot Manchester City. Hedervärd arbetsinsats.

God chans för Lyon

En måstematch för Hoffenheim. Gäller är enbart de tre pinnarna. Men det kommer krävas en hel del för att roffa hem dessa framför nosen på Lyon, som vi värderar vara klassen bättre. Dessutom har tyskarna fått en rätt tuff start på året. Ser inte ut att vara i perfekt trim.

Statistik värd att lyfta upp är också att Hoffenheim förlorat tre hemmamatcher efter varandra – mot Eintracht Frankfurt, Manchester City samt RB Leipzig, alla med siffrorna 1-2. Förhållandevis svåra matcher, men sånt tar förstås ändå på moralen.

Lyon kan vara något ojämna i deras prestationer, men har en stor kapacitet och ska absolut kunna hålla Hoffenheim borta från vinnarpallen…

Vårt speltips inför matchen blir därför Lyon +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,88 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 23/10
TV:  viasathockey logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.