Speltips inför Huddersfield – Crystal Palace 17/3: Hörnor i ångestmötet

Spelbloggare Publicerat: 15 March 2018

Klassiska 16:00-TV-matchen från Premier League utspelas i de nedre regionerna av tabellen. Huddersfield Town mot Crystal Palace på Kirklees Stadium, varifrån Spelbloggare levererar ett speltips från hörnmarknaden.

Känner ni hur det dryper av ångest? Oj-oj-oj, här är det så fruktansvärt betydelsefulla pinnar på spel…

Crystal Palace visar upp positiva tendenser, det ska nämnas. De har dock haft ett käpprätt mardrömsschema de senaste veckorna – matcher mot Chelsea, Manchester United och Tottenham efter varandra – men ändå inte vunnit sedan åtta matcher tillbaka. Då räcker det inte att tala om positiva tendenser och hyfsat spel. Resultaten måste in. Direkt!

De är fortfarande i det röda tabellområdet, tredje sist. Bottenstriden är, som bekant, supertajt och varenda liten inkasserade pinne är av största betydelse medan de tappade sådana kan komma att bli helt förödande.

Flera av de spelare som Palace haft på skadelistan kommer närmare deras comebacker och vissa är aktuella redan här: Mamadou Sakjo, Yohan Cabaye samt Ruben Loftus-Cheek. Men en handfull pjäser är fortsatt out.

Tittar vi till tabellens bottenkvintett, består den av – West Bromwich, Stoke City, Crystal Palace, Southampton och West Ham. Vem kunde tro att det skulle se ut så när 30 omgångar var summerade?

Precis ovanför den där bottenkvintetten återfinns just Huddersfield, som lyckats få det att vända. 0-0 hemma mot Swansea City senast var en besvikelse, men annars finns det inte mycket att anmärka över. Mot toppmotstånden faller de förvisso inte platt, fastän de inte har speciellt mycket att sätta emot. Mot mer jämlikt motstånd – bättre!

På skadelistan hittas bland andra Terence Kongolo och Elias Kachunga för Huddersfield, som inte väntas förändra särskilt mycket i startelvan från senast.

Löser minst fem hörnor

Hörnor! Men åt vilket håll? Tanken: Crystal Palaces.

Huddersfield är ovanför Crystal Palace i tabellen och stärks av hemmaplan, men de sistnämnda väntas vara den spelförande parten och är vi tänker oss att de kan komma fram till en hel del offensiva situationer.

Känslan är att bortalaget, nu efter att ha spelat flera matcher mot rena mardrömsmotståndarna, kan vara extra benägna att sätta ton i matchen, jaga trean och visa att de är förtjänta av den.

På resande fot har Palace ett snitt om hela 5,7 hörnor framåt och då är de flesta av matcherna inte mot den här typen av motstånd, även om Huddersfield ska respekteras och ska ses med bra chans i matchen som helhet.

Nu brukar Huddersfield ofta vara inblandade i tajta tillställningar och snittet bakåt på hörnfronten är bara på 4,2 till antalet på hemmaplan, men utifrån den matchbild vi målat upp i huvudet finns det tveklöst värde att tälja på hörnspelen till Palaces favör.

Att Crystal Palace skapar minst fem hörnsparkar finns att köpa till 1,71x hos Unibet och det är spelvärt.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Crystal Palace över 4,5 hörnor
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Bonus: Sätt in 500 och spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 16:00, lördag 17/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: