Speltips inför IFK Göteborg – AIK 27/9: Tung favorit i rivalmötet

Spelbloggare Publicerat: 26 September 2018

Oddset har rasat, kan dock rasa än mer, och spelvärdet finns kvar. AIK får vårt förtroende i rivalmötet mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Annons:

Krisen blir allt djupare i IFK Göteborg. Det kastas skit åt alla håll och kanter. Resultaten löser man inte. Prestationerna är undermåliga. Under den allsvenska slutspurten ska anseendet, i den mån som det är möjligt, bara räddas. Men kan man lyckas med det? Som situationen utvecklats – tveksamt, ytterst tveksamt.

Den forna storklubben har inte vunnit på fyra matcher, föll med 1-4 i derbyt mot BK Häcken senast och hittas faktiskt bara fem pinnhål ovanför strecket och Brommapojkarna i det. Skulle formsvackan fördjupas, då kan till och med kontraktet vara i fara.

Muntrare miner är det i AIK, som fortsatt toppar Allsvenskan och nu ännu klarare efter att ha vunnit derbyt över Hammarby, också en av de främsta toppkonkurrenterna, senast. 1-0 skrevs slutresultatet på Friends Arena och då missades även en straffspark, ska nämnas. Matchen var inte den mest välspelade, men ett derby är också just ett derby.

Urstarkt att komma tillbaka efter årets första förlust innan, borta mot tabelltvåan IFK Norrköping. Det tyder på moral, stabilitet och kvalitet. Tre saker som varit synonymt med AIK under året.

Oddset droppat – men värdet kvar

Hur ska Blåvitt kunna hämta andan från derbyförlusten och i allmänhet den djupa krisen de hamnat i? Mot AIK talar försvinnande lite för att sådant skulle vara fallet.

Ser vi på veckans derbymöte med Häcken, var mer eller mindre allt katastrof: anfallsspelet, uddlöst. Försvarsspelet, ihåligt. Det kanske helt enkelt här IFK ska vara, värderat utifrån spelarmaterialets kvalitéer. Utöver det stör säkerligen ståhejet runt sportchefen Mats Gren en hel del.

AIK har bara förlorat en av årets 22 allsvenska matcher och med derbytrean mot Hammarby cementerat deras position på toppen av kullen. Nollan är hållen i 6/7 senaste matcherna, vilket är samma antalet matcher som vunnits. Kvalitéer finns det massor av även framåt i banan.

Oddsen på solnaiterna har tryckts ned en hel del under veckan och rasade efter IFK:s förnedrande derbyförlust. Vi ser dock fortfarande värde i spelen till AIK:s favör – och det kan vara på plats att klippa till innan det eventuellt är borta.

Den raka tvåan köper vi till 1,70 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.