Speltips inför IFK Göteborg – Brommapojkarna 28/7: Viktigt bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 27 July 2018

IFK Göteborg står inför en viktig höst och behöver göra allt i sin makt för att tre poäng mot bottenkonkurrenten IF Brommapojkarna i lördagens allsvenska match.

Annons:

IFK Göteborg går verkligen på knäna i den allsvenska fotbollen och har det väldigt tuff på alla plan, såväl på som utanför planen. Den ekonomiska situationen i klubben gör att det inte riktigt finns förutsättningar att bygga en stark trupp, samtidigt som lagets bästa spelare flyr till andra klubbar.

Det är inga vidare förutsättningar inför fortsättningen av säsongen och i skrivande stund ser det till och med ut som att den forna toppklubben faktiskt behöver slåss för att överhuvudtaget stanna kvar i den allsvenska fotbollen. Det är bisarrt på ett par nivåer att det ska ha behövt gå så här långt.

På lördagen spelar IFK Göteborg hur som helst hemma mot IF Brommapojkarna i ett på förhand extremt viktigt möte i den nedre delen av tabellen. Det finns ingen som helst tid att spilla för IFK Göteborg nu när trepoängarna måste in.

Det här är precis den här typen av matcher som laget måste vinna, inte minst inför sin egen hemmapublik och när motståndet är så väldigt svagt som IF Brommapojkarna är. Det blir inte sämre för Blåvitt av att gästerna dessutom är väldigt formsvaga.

IFK Göteborg sprattlar till

Under sin förra tränare Jörgen Lennartsson hade IFK Göteborg en magisk förlustfri rad av hemmamatcher. På Gamla Ullevi är laget så gott som alltid svårslagna och det finns inget lag som tar sig dit med tre poäng som något slags enkelt uppdrag att utföra.

Den här säsongen har det varit aningen annorlunda, men för att kunna vända på den generellt svaga trenden är det inför hemmapubliken som laget behöver höja sig på allvar. Med IF Brommapojkarna på andra sidan tar vi för givet att IFK Göteborg kopplar ett bastant grepp direkt.

Det här är ett lag som har fem raka förluster i Allsvenskan och som förlorade 5-1 borta mot AIK senast. Med tre raka förluster sedan VM-uppehållet finns det inga ljusglimtar i laget, som dessutom fortsätter att hålla sin bästa spelare utanför laget. Bisarrt på så många plan.

Blåvitt bör vinna det här och -1 (asian handicap) spelas till 1,89 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  IFK Göteborg -1 (asian handicap)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:00, lördag 28/7
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.