24 maj 2018 IFK Göteborg Djurgården Speltips

Speltips inför IFK Göteborg – Djurgården 24/5: Klassiker i Allsvenskan

En klassiker ska utspelas i Göteborg och på Gamla Ullevi – Blåvitt mot Djurgården. Form- och kvalitetsfaktorn talar för stockholmarna och trots en viss justering värderar vi det värt att syna dem till rådande odds – men i vilken form?

Mardrömmen har blivit till medvind för Blåränderna från Stockholm: tre raka förluster till tre raka vinster, varav ena i Svenska Cupen-finalen mot de allsvenska mästarna, Malmö FF. Senast i raden att städas av var Örebro, med 2-0, efter en sämre första och bättre andra halvlek.

Nu är blickarna förstås rakt uppåt i tabellen, åtminstone till topp tre – och jakten på en ny Europaplats.

Ovisshet råder fortsatt runt stockholmarna, men så även IFK Göteborg. Klubben har gått på knäna under flera år och nu inför den här säsongen satsat nytt under tränaren Poya Asbaghi, som uttryckt vikten av långsiktighet i projektet – men hur stort kommer tålamodet vara?

Hittills har det varit blandad kompott från Blåvitts sida – från en bortavinst mot MFF till en hemmaförlust mot IFK Norrköping, för att nämna två exempel. Veckans match mot Elfsborg, på Borås Arena, var man bokstavligen sekunden från att lösa tre pinnar i. Istället – 1-1 på tavlan.

Värdet fortfarande kvar

Gillar DIF:s chanser här i matchen, även om det såklart handlar om en tuff uppgift – IFK Göteborg borta.

Oddsen på stockholmarna har slashats något, men värde ska fortfarande finnas att hämta. Frågan är om fallet är sådant strax före avspark? Det är långtifrån säkert. Tror marknaden kan fortsätta spela ner dem en bit.

Djurgården har haft sin djupa dal den här säsongen, är känslan. Nu står de stärkta med tre raka vunna samt tre hållna nollor i dessa. Påminner alltmer om det lag vi fått se i Svenska Cupen, med det så solida försvarsspelet.

Här väntas också DIF få tillbaka Jonathan Augustinsson samt Haris Radetinac i spel. Stärker dem, inte minst på bredden.

Blåvitt har stått för ett par skalper, men trenden pekar neråt. Käftsmällen mot ett iskallt Elfsborg, där tre blev till en pinne i slutsekunderna, har säkerligen satt sina spår. Innan dess: en 0-2-torsk mot Norrköping på Gamla Ullevi. Nedåttrend.

Vi misstänker dock att det kommer kunna bli tätt och föredrar därmed att försäkra oss att få insatsen tillbaka om matchen skulle sluta oavgjord.

Summa summarum: Djurgården +0 mål (asian handicap) tas till oddset 1,72 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% upp till 1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.