Speltips inför IFK Göteborg – Kalmar FF 8/7: Högoddsare från Gamla Ullevi

Spelbloggare Publicerat: 8 July 2018

Oddset skruvas upp till 3,40 och svårighetsgraden en bra bit likaså. IFK Göteborg mot Kalmar FF, som båda befanns under isen före uppehållet, på Gamla Ullevi. Hur fördelas potten?

Annons:

Före uppehållet blev den så fina formen för Kalmar FF som bortsopad, varpå det blev en rejäl skjuts nedåt i tabellen – till den exakta mitten av den, åttondeplatsen. Det är väl runt där smålänningarna det facto borde höra hemma?

I praktiken betydde detta tre förluster och ett kryss på de avslutande matcherna. Generellt har bortaspelet varit ett huvudbry, en brist. Detta under flera års tid. För att hårdra det: ofta bra på natur- och sämre på konstgräs. Nu spelas matchen på det förstnämnda.

Poya Asbaghi ska vara tränaren som tar Blåvitt tillbaka till dess stortid. Det är i alla fall planen. Som man uttryckt det: en långsiktig lösning, där tålamod kommer krävas. Men som vi vet krävs alltid resultat i Allsvenskan och trots att positiva tendenser märkts av i ett par matcher, är inte 13 pinnar på 11 matcher ett acceptabelt facit.

Detta facit håller dessutom inte klubben borta från riskzonen att dras in i den absoluta bottenstriden, även om det med all säkerhet inte kommer bli fallet. Brommapojkarna, på kvalplatsen, är enbart tre pinnar hack i häl, om än med flera konkurrenter däremellan.

Mest uppseendeväckande av IFK Göteborgs sommar har varit att kaptenen, Sebastian Larsson, lämnat och Gustav Engvall, som var på lån, likaså. KFF ser i stora mått lika ut. Det mest positiva beskedet är att Melker Hallberg, som det ryktats en hel del om, stannar i klubben.

KFF starka på naturgräs

Det osar inte direkt positivitet om Blåvitt och med ett par avbräck som stör dem kan uppgiften att lyfta bli ännu svårare. Framåt i banan ser det också tunnare ut i och med att Engvall lämnat, även om han var långtifrån någon succé i sin kortvariga comeback.

Över det hela – lite uddlöst, månne?

Gästande Kalmar är ett fullt kompetent fotbollslag med potential. Det är värt att anmärka att årets fyra förluster alla kommit på plastunderlag – så med en fin naturgräsmatta minskar därmed hemma-/bortafaktorns betydelse klart.

Tror det blir tätt på Gamla Ullevi och spelar således det raka krysset till oddset 3,40 hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 15:00, söndag 8/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.