28 juni 2019 Örebro Helsingborg Speltips

Speltips inför IFK Göteborg – Örebro SK 14/7: Skrällchans!

Krisen är total! Och inte vänder det väl redan här? IFK Göteborg står inför en tuff uppgift när ett offensivt kraftpaket i Örebro SK kommer på besök till Gamla Ullevi. Luktar det inte skräll här?

Annons:

Lördagens allsvenska matcher spelas senare än normalt till följd av bronsmatchen i VM 2018 och sist ut av alla är just Blåvitt och Örebro SK. Avsparken tas 20.00 och matchen visas på C More Sport eller C More Play.

På ena sidan, som värd för matchen, hittar vi seriens kanske mest pressade lag i form av IFK Göteborg. Våren avslutades på ett hemskt vis och omstarten förra veckan landade i en klar 1-3-förlust hemma mot Kalmar FF. Formfacit står därmed i blott en inkasserad pinne på de fem senaste matcherna.

Och med det har förstås redan nedåt i tabellen tagit rejäl fart. Laget är så lite som tre pinnhål och två placeringar från kvalplatsen, där Brommapojkarna hittas för närvarande. Kan det till och med komma att bli på tal om en strid om kontraktet för IFK?

Positivare jargong är det runt Örebro, som snarare överraskat positivt. En bit in i det hela var de till och med och nosade på den absoluta toppen, för att en viss reaktion skulle komma. Kvar på den övre delen av Allsvenskan är de emellertid fortsatt och det finns känn på Europa. Men konkurrensen? Den är stenhård!

Plusspel på Örebro

ÖSK föll ihop och tappade sent i deras omstart mot ett pånyttfött Elfsborg, där 1-0 blev till 1-2 under den absoluta sluttampen av matchen. Sämre tajming att möta boråsarna kunde man dock knappast få och alltför stor vikt ska inte läggas vid det tappat.

Med det sagt: Örebro är fortfarande att se upp med! De spelar bra fotboll, är offensivt starka och verkar, trots reaktionen, ha en relativt positiv känsla i truppen.

Och då kan Blåvitt ställas inför problem – på nytt. Göteborgarna är helt under isen, omstarten var urusel och enbart en pinne är plockad på de fem senaste matcherna. Poya Asbaghi kan sitta löst på sin position…

Som om det inte vore nog saknas även August Erlingmark och Mix Diskerud till följd av avstängningar. Gästernas enda nämnvärda frågetecken är i sin tur på Brendan Hines Ike.

Gillar ÖSK:s chanser här och ser dem med bra mycket större chans än vad spelbolagen vill ge sken av.

Speltipset blir Örebro +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till 1,89 gånger pengarna hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor välkomstbonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Örebro +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:00, lördag 14/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.