14 juli 2019 Östersund Norrköping Speltips

Speltips inför IFK Göteborg – Östersund 20/8: Vänder det nu?

Hemmaplan till trots – IFK Göteborg, som faktiskt blivit en allsvensk nedflyttningskandidat, kommer vänta stora problem mot ett Östersund som går av bara farten just nu. Ställningstagandet, valet av sida, är enkelt till rådande odds.

Annons:

Att Blåvitt inte helt var redo att ta klivet för att åter bli en toppklubb i Allsvenskan, det var de flesta ense om. Inför året nye tränaren, Poya Asbaghi, efterfrågade just tålamod – att det här är ett projekt som ska skörda frukt på sikt.

Men när situationen är såhär illa, då kan man ändå inte undvika att höja varningsflagg. Klubbens kontrakt är till och med i fara; en trea bortom kvalplatsen mot Superettan, var Brommapojkarna parkerar.

Ett stort huvudbry har varit sättet som matcher helt slarvas bort, som senast mot Sirius. En, tillsynes, stabil 2-0-ledning blev till en 2-3-förlust sent i den andra halvleken – och faktum är att exakt samma scenario utspelades när de mötte desamma veckorna innan.

En spelare som man hoppas ska kunna bidra till att laget ska komma på benen igen är nygamla Robin Söder, som i den här sejouren för klubben väntas debutera. Startspelare direkt?

Östersund fortsätter trumma på och det med stil. Från att ha haft en stark krisstämpel, med bristande resultat tidigt på våren, stöket runt sportchefen Daniel Kindberg samt stora spelarförluster under sommaren, har allt tvärvänt.

Det är till och med så att ÖFK nu, eventuellt, skulle kunna bli del av en titelstrid – men framförallt utmana om topp tre-platserna, som bekant leder ut i Europa. Vinst här och nu tredjeplacerade IFK Norrköping passeras.

“Kommer inte sitta och spekulera…”

Med en, på flera fronter, stärkt trupp hoppas IFK att lyftet ska komma, men svårt kan det bli och här möter de seriens, just nu, kanske bästa lag. Givetvis fördel av hemmaplan och naturgräs, men räcker det? Tveksamt.

Östersund har åtta vinster och ett kryss på de senaste allsvenska matcherna. Enda tappet kom när man spelade 1-1 borta mot Malmö FF och det i sig är ju ett toppenresultat. Gillar starkt vad de visar upp.

Risken nu är dock att Saman Ghoddos, som ska vara nära en flytt, inte medverkar. Skulle påverka enormt, men det finns fortfarande stora kvalitéer.

Att IFK ska vara bättre än de visat upp får väl slås fast. Undertecknad kommer dock inte sitta och spekulera i när det ska vända – händer det så händer det – och ser istället värde i att ta position för gästande Östersund…

Raka tvåan spelas till 2,45 gånger pengarna hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% extra upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Östersund vinner, rak tvåa
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 20/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.