Speltips inför IFK Göteborg – Sirius 10/8: Den perfekta uppladdningen

Spelbloggare Publicerat: 9 August 2018

Hur värmer man bäst upp inför Premier League-premiären? Med allsvensk fotboll, såklart! Från Gamla Ullevi vankas det match mellan IFK Göteborg och IK Sirius – och som pricken över i:et har vi vaskat fram ett mycket lovande spel.

Annons:

Tre raka vinster – över Brommapojkarna, just Blåvitt och Dalkurd, varav två av dessa kommit på resande fot – och Sirius andas optimism. Med huvudet ovanför vattenytan, kvalstrecket, hoppas fler pinnar kunna ticka in den närmsta tiden när det allsvenska kontraktet ska säkras. Konkurrensen är stenhård i de nedre regionerna av tabellen…

Dissekerar vi det här mötet mellan Sirius och Blåvitt häromveckan, var det en av årets mest underhållande matcher i Allsvenskan – en match där Uppsalalaget vände 0-2 till 3-2, bland annat efter två straffmål från Jesper Arvidsson. Kan vi få se en match i liknande tecken denna afton?

Hos Blåvitt blir tränaren Poya Asbaghi alltmer pressad. Han må ha efterlyst tålamod från supporterhåll – att det kan ta tid innan projektet sätter sig – men när bottenstriden är så skrämmande nära, finns det tid för tålamod? En förlust här skulle kunna stöka till saker rejält.

Oroväckande är inte minst de spelartappen man åkt på, av bland andra Pontus Dahlberg, Sebastian Eriksson och Mix Diskerud. Anlänt har förvisso Degerfors skyttekung, Sargon Abraham, men han är ännu oprövad på allsvensk nivå.

Minst tre mål

Blåvitt är i behov av positiva resultat liksom prestationer, vill skapa ett bekvämt avstånd till botten, medan Sirius även de behöver fortsätta fylla på poängkupéerna. Detta kan bädda för en match, likt senast de möttes, som öppnas upp och bjuder på mål.

Den här 3-2-matchen var på flera sätt och vis talande för årets IFK. Försvarsspelet sitter inte alls på sin plats och man tenderar att svaja till mellan och under matcherna. Framåt har Abraham kommit in och förhoppningen är att han ska explodera.

Fyra av de fem senaste matcherna har nu innehållit minst tre mål för Blåvitt. Statistiken för Sirius är 6/7 senaste. Givet att det stärker vår tro på ett målpartaj från Gamla Ullevi.

På senare tid har Sirius visat upp stora kvalitéer, inte minst i omställningsspelet, och i rådande form finns det ingen anledning att fortsätta trumma på med den optimistiska spelfilosofin. Motståndarna ska kunna såras. Och det rejält.

Över 2,5 mål i matchen spelas till 1,72 gånger pengarna hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% bonus upp till 2 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, fredag 10/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.