Speltips inför IFK Norrköping – AIK 16/9: Allsvenskt toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 15 September 2018

Alla blickar riktas mot Norrköping där två topplag gör upp om väldigt viktiga poäng i den allsvenska guldstriden, IFK Norrköping och AIK. Nu kör vi!

Annons:

Det är skarpt läge i den allsvenska fotbollen nu. Med tio matcher kvar att spela, det vill säga en tredjedel av säsongen, är det som upplagt för att AIK ska ta hem ett efterlängtat SM-guld. Senaste gången klubben gick hela vägen i Allsvenskan var alltså säsongen 2009. Det är närmare tio säsonger sedan.

Nu har laget ett bättre utgångsläge än på alla år efter det senaste guldet. Med fem poäng till godo på närmast jagande lag, det vill säga lokalkonkurrenten Hammarby, är guldet nu snarare AIK:s att förlora snarare än någon annans att vinna. Det är alltså press på axlarna som gäller med två månaders intensiv fotboll kvar i Sverige.

Räkna också med att närmast jagande lag, Hammarby, IFK Norrköping och Malmö FF, verkligen tänker ge det här ett försök. Det gäller med andra ord att hålla poängskörden och det höga snittet intakt. Det blir svårt.

Därför är söndagens möte på Östgötaporten i Norrköping ett riktigt nyckelmöte här. Symboliken i en bortaseger här skulle förmodligen cementera uppfattningen att AIK vinner det här, men om IFK Norrköping vinner är pressen plötsligt helt annorlunda. Då tar sig an AIK an Hammarby i nästkommande omgång, det stora derbyt i Allsvenskan, med en väldig press.

Riskminimerande från båda läger

Samtidigt är det här en guldmöjlighet för IFK Norrköping, som egentligen är uträknade från den absoluta toppstriden och som nu kan fokusera på att bara göra livet surt för AIK utan någon större press. Samtidigt skulle en trepoängare plötsligt ge laget en biljett tillbaka in i guldstriden. Allt att vinna, inte så mycket att förlora, med andra ord.

AIK har inte förlorat en enda match på hela säsongen och har löjliga 11 insläppta mål på 20 matcher i Allsvenskan. På bortaplan räknar vi iskallt med att laget återigen spelar en defensiv fotboll.

IFK Norrköping har spelat ett par tunga matcher på hemmaplan den här säsongen och spelar då aningen mer kontrollerat. 0-0 mot Hammarby är ett tydligt sånt bevis på match.

Här tror vi att båda lagen undviker att ta för stora risker och det borde rimligen tala för målsnålt.

Under 2,5 mål spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:   Under 2,5 mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 16/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.