18 juli 2019 IFK Norrköping St. Patrick's Atletic Speltips

Speltips inför IFK Norrköping – Elfsborg 23/7: Starkt målspel

Det blir ett målspel på ena sidan när titeljagande IFK Norrköping och ett pånyttfött IF Elfsborg ska mäta krafterna på Östgötaporten under måndagskvällen. Allt inför matchen, oddsen och, som alltid, ett speltips tas del av här. 

Annons:

Mardrömmen är över och Elfsborg börjar hämta mark i den allsvenska tabellen, från att faktiskt ha varit nere i den absoluta botten och inte fått till det på överhuvudtaget något plan. Facit nu? Tre vunna och två kryss på de senaste matcherna. Flera fina insatser.

Sist spelade man oavgjort, 0-0, mot Hammarby och det var kanske det mest ologiska av resultat sett till hur matchen utvecklades – med enormt mycket chanser, åt båda håll. Stockholmarna kanske var den snäppet bättre parten, men ändå fick Borås Arena lämnas med bitter eftersmak sedan Issam Jbali misslyckats med att förvalta en straffspark i den 89:e minuten.

Medan Elfsborg tar små kliv uppåt, slåss IFK Norrköping uppe i toppen av serien – om SM-guldet. Man är placerade på tredjeplatsen, på samma antal pinnar och samma målskillnad som tvåan Hammarby, och står strax bakom serieledande AIK.

Den allsvenska toppstriden har all potential att bli ännu mer spännande, i första hand mellan de tre nämnda klubbarna – men också med utmanare som Djurgården och Östersund, som båda hittat stilen med besked.

Minst två hemmamål

Två av seriens starkaste offensiver ställs mot varandra och då talar mycket för att proppen åker ur. Standardspelen på målmarknaden lockar dock inte överdrivet mycket och istället siktar specifikt in oss på kvällens hemmalag, IFK Norrköping.

Den allsvenska omstarten har varit mycket lovande för IFK, som ser allt bättre ut med tiden. Först löstes ett kryss borta mot toppkonkurrenten DIF, 1-1, och nu senast värjdes BK Häcken undan med 2-1. God form!

Vi har all respekt för Elfsborg nu när de fått upp farten, men det finns fortfarande stora brister i defensiven. Nu må nollan ha hållits i det mållösa mötet mot Hammarby förra veckan, däremot både släpptes det till samt skapades en herrans massa målchanser.

Målrikt brukar det i princip alltid bli när dessa lag drabbar samman. Nio av de tio senaste inbördes mötena har innehållit minst tre baljor.

Två lag som gärna vill framåt. Ett IFK Norrköping stärkta av hemmaplansfördelen, i bra form – mot ett defensivt svajigt Elfsborg. Ni förstår kanske vartåt vi lutar?

Speltipset blir Norrköping över 1,5 mål till det finfina oddset om 1,70 hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping över 1,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 19:00, måndag 23/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.