Speltips inför IFK Norrköping – Hammarby 13/8: Allsvenskt toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 13 August 2018

Ett allsvenskt toppmöte rivstartar den nya veckan – ett IFK Norrköping med vissa problem mot tabelltvåan Hammarby på Östgötaporten. Annat än full rulle har vi svårt att se denna afton… Proppen ur!

Annons:

Serieledande AIK fortsätter vinna matcher på löpande band och då tilltar pressen för toppkonkurrenterna. Hammarby skulle kliva upp på samma antal pinnar som dem vid händelse av en trea här, medan Norrköping mer eller mindre måste vinna – när de har åtta pinnhål upp till toppen av kullen, med matchen mindre spelad.

Räkna med andra ord att IFK Norrköping kommer jaga intensivt här. Laget har tappat visst momentum och bör hitta tillbaka på rätt spår direkt. Förra veckans bortamöte med GIF Sundsvall slutade lika efter ett sent insläppt 1-1-mål och innan dess var Malmö FF ett nummer för stora.

För Hammarby snurrar det på desto mer friktionsfritt. Tre raka vinster, de två senaste mot Trelleborg och innan dess mot Dalkurd, har landat i vinster. Nu höjs svårighetsgraden flera hack och då blir det upp till bevis. Gaspedalen ska ner – om man ska kunna sätta press på solnaiterna i topp…

Lagens möte i Stockholm, i april månad, slutade med en 2-1-vinst för Hammarby. Annars, under de senaste åren, har det varit IFK för hela slanten; hade vunnit 7/8 senaste inbördes mötena medan övrig slutade med oavgjort utfall.

Mål, mål, mål!

Det är två offensiva kraftpaket som möter varandra. Ett Hammarby som alltid spelar med frenesi, ett intensivt presspel och rentav framåtlutad fotboll. Och sedan ett IFK som även de har deras vassaste knivar på de offensiva positionerna. Starka på att ställa om.

Nu har Norrköping visat upp viss ineffektivitet på sistone och kunde exempelvis inte knyta ihop säcken mot ”Giffarna”, men när det lossnar kan det lossna på allvar. Chanser kommer fås här, det kan vi räkna med.

Båda parter, inte minst Norrköping, lär trycka på för segern. Situationen är pressad i titeljakten, i takt med att ettan AIK vägrar tappa någonting av värde.

En faktors som också spelar in och påverkar IFK:s försvarsspel åt det sämre är att Jón Fjóluson tappats till ryska Krasnodar. Varit en huvudpjäs i defensiven.

Över 2,5 mål spelas till 1,68 gånger pengarna. Paf är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 19:00, måndag 13/8
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.