Speltips inför IFK Norrköping – IFK Göteborg 27/8: Kamratmöte på Östgötaporten

Spelbloggare Publicerat: 27 August 2018

En klassiker – kamratmötet – ska utspelas på Östgötaporten i samband med att den nya veckan tar vid. Göra upp om tre betydelsefulla pinnar ska IFK Norrköping och IFK Göteborg. Vi misstänker att det blir lite av ett antiklimax till match, dessvärre.

Annons:

En sämre svit och tuffare period sattes stopp för av IFK Norrköping när de med knappa 1-0 vann bortamötet mot ett iskallt IF Elfsborg senast och det kan innebära en vitamininjektion för den allsvenska tabelltrean, IFK Norrköping. Titelstriden är en bra bit borta, men en plats ut i Europa ska åtminstone försvaras.

Klara för nästa års Svenska Cupen blev de också i veckan, IFK. Blåbärsklubben Brottsby krossades med tvåsiffrigt, 10-0. Alltför mycket ska inte sägas om en sådan match, men sådana siffror snackas heller inte bort hur som helst. Skönt att få proppen ur, ännu en vitamininjektion.

Även Blåvitt spelade cupkval i veckan och krossade då Torns, som huserar i Söderettan, med fyra mål mot noll. En prestation som de hoppas ska kunna bana vidare för bättre resultat framöver.

Krisstämpeln ska kanske ännu inte plockas bort från IFK Göteborg, men dessförinnan plockades det facto Östersund ner med 2-1 på Gamla Ullevi. Laget har förstärkts med flera nyförvärv, bland annat av anfallsspetsen Robin Söder, som spelade i klubben fram till 2014 och senast kommer från belgiska Lokeren.

Tätt kamratmöte

Vinst- som förlustmatcher. Det har varit öppna dörrar när Blåvitt varit i farten på sistone, men i 2-1-vinsten över ÖFK senast var det i alla fall en klart mer stabil prestation än merparten av matcherna på sistone. Dessutom försvarade man väl när matchen leddes, under hela den andra halvleken.

En liten reaktion skulle kunna vara att vänta. Överdrivet med fart och fläkt väntar vi oss inte på Östgötaporten, med andra ord.

Borta mot en toppmotståndare som Norrköping, kommer Blåvitt sannolikt komma till spel med en rätt tillbakalutad approach; försöka hålla det tätt – i första hand.

Norrköping spelar för all del offensiv fotboll, men har varit rätt uddlösa på sistone och tre raka matcher har klivit under 2,5-målslinan. Inte en enda sedan slutet av maj har passerat 3,5-ditot, sju bataljer till antalet.

Måndagens kamratmöte skulle kunna bli lite av ett antiklimax och underspelen på målmarknaden lockar till spel…

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – tas till 1,71x hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få 400% extra upp till 400 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, måndag 27/8
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.