13 augusti 2018 Jönköpnig Södra Värnamo speltips Superettan

Speltips inför IFK Värnamo – Jönköping Södra 11/6: Felaktig favorit

Efter en svag inledning på säsongen har Jönköping Södra verkligen höjt sig sista månaden och trots tre matcher utan vinst bör laget ses som solklara favoriter i måndagens match borta mot jumbon IFK Värnamo.

Annons:

Dra mig baklänges!

Lite så är känslan inför måndagens match mellan IFK Värnamo och Jönköping Södra i Superettan. Trots att gästerna är ett betydligt bättre fotbollslag, med mer tydliga ambitioner om att faktiskt utmana på allvar, verkar många se mötet som helt öppet på förhand. 

Det är till och med så att marknaden tydligt värderar hemmalaget som favoriter i själva matchen. Detta trots en direkt svag inledning på säsongen, där inte minst defensiven visat prov på enorma brister. 

Efter elva spelade matcher står IFK Värnamo på totalt 25 insläppta mål – delat sämst i hela serien. Det säger sig själv att det blir svårt att utmana på allvar när statistiken är så svag. Om det ska bli tal om Superettan nästa år krävs en ordentligt uppryckning på det området.

J Södra spelar i en annan liga

I form av före detta allsvenskt lag är det självklart att Jönköping Södra klev in i den här säsongen som någon slags favorit till att hota i toppen av tabellen. Den svaga säsongsinledningen, med fyra raka förluster, satte vissa käppar i de hjulen. Nu har laget dock hittat tillbaka, bland annat efter ren rockad på tränarposten, och då går det att känna igen laget igen. 

Nu står J Södra visserligen på tre raka matcher utan vinst, men då ska man komma ihåg att det har handlat om uddamålsförlust mot topplaget Helsingborgs IF och en pinne hemma mot vårens kanske allra bästa lag AFC Eskilstuna. Det är ingenting som bör skrämma bort någon som håller på Jönköping Södra just nu. 

Här tycker vi att gästerna är solklara favoriter och kan inte riktigt köpa marknadens värdering av favoritskapet. 

Det finns därmed ett intresse i speltipset att Jönköping Södra vinner (men att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1,99 gånger krämen hos Betser. Det är en bra försäkring att luta sig mot på förhand.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra vinner, draw no bet
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, måndag 11/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.