Speltips inför Inter – Roma 21/1: Krisbetonat toppmöte i Serie A

Serie A är tillbaka från det korta uppehållet och veckan avslutas med en fantastiskt het kvälls- och toppmatch mellan Inter och Roma. Vi tar sida – vem vinner?

Toppklubbar. Nummer tre mot nummer fem i tabellen. Båda med sikte på Champions League-platserna.

Tur var det då att uppehållet kom, för såväl Inter som Roma. Lagen tappade allt dessförinnan och de förstnämnda har, under ordinarie tid, inte vunnit på sju matcher. Under samma period trillades Coppa Italia ur mot ärkerivalen AC Milan.

Nu var Romas vinstfria matchrad ”bara” på fyra matcher, men det ska tas på allvar också. Sist åkte de på en 1-2-torsk hemma mot Atalanta. Vad är det som hänt?

Mer än två veckors uppehåll att bryta ihop och ladda upp batterierna på nytt. Den eventuella vinnaren här kammar inte bara hem tre friska pinnar, utan får också en stor boost ur moralsynpunkt. Just en trea skiljer klubbarna åt, med skillnaden att Roma har en match mindre spelad. Toppchans att hämta ikapp.

Addera på det att det finns en del rivalitet här, vilket bäddar för en underbar 90-minutershistoria. Kvällsmatcher i Italien är alltid speciella – och denna blir verkligen en sådan.

Båda parter kan presentera deras bästa möjliga startelvor. Enda spelaren som rapporteras saknas är Romas Rick Karsdorp.

Hemmaplansfördelen betydande

Precis före uppehållet hittade Inter tillbaka i viss mån. Kryss mot Lazio och Fiorentina är inte optimalt eller perfekta resultat, men en klar justering till det bättre. Hittar de styrka att växla upp ännu en nivå nu? Det är känslan.

Undertecknad värderar Inter som snäppet bättre än Roma – på pappret. Stärkta av att spela på hemmaplan, mot ett Roma som var rentav urusla innan uppehållet, ska de förstås räknas som hyfsat klara favoriter.

En ”walk in the park” blir det sannolikt inte. Vi räknar med hård kamp, en intensiv historia och en tajt historia. Men om vi ska få en vinnare – är det väl Inter?

Värdet kanske inte är överdrivet stort, men det finns där. Inter spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen – tas till 1,74 x insatsen hos Unibet. Kan köpas runt åtta-nio punkter neråt?

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Inter +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, söndag 21/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%