Speltips inför Inter – Sassuolo 12/5: Viktigt möte i Serie A

Simon Pålsson Publicerat: 10 May 2018

Inter drömmer fortfarande om Champions League inför nästa säsong och behöver nu tre poäng hemma mot Sassuolo för att känna att den drömmen lever på allvar fortfarande.

Med två matcher kvar av den italienska ligasäsongen finns det fortfarande en hel del att spela för i toppen. Juventus lär stå där och fira med sitt ligaguld, men strax därefter gör en handfull lag upp om platserna till Europa.

Ett sådant lag är Inter, som efter en på det hela taget stark säsong har bra häng på Europaplatserna och som nu behöver avsluta med två vinster för att ha chansen att sluta på en Champions League-plats. I skrivande stund är det två poäng upp till Lazio på fjärdeplatsen, samtidigt som det bara är två matcher kvar att spela alltså. Det finns med andra ord inte utrymme för några poängtapp i det här skedet av säsongen.

Inter har tre vinster på sina fyra senaste och sånär som på förlusten mot Juventus har de senaste veckorna varit riktigt bra. Laget har med andra ord vässat formen när det behövs som mest, något som inte minst tyder på karaktär.

Sassuolo spelar avslappnat

Utgångsläget är helt annorlunda för Sassuolo i det här säsongsskedet. Med två omgångar kvar har laget redan säkrat nytt kontrakt inför kommande säsong och har i ärlighetens namn inte särskilt mycket att spela för. Laget kan klättra någon enstaka placering, men det där är mest för syns skull.

Visst, det här kan få en viss inverkan på lagets motivation och iver. Möjligen är inte spelarna fullt så taggade som i ett desperat eller utsatt läge. Å andra sidan kan Sassuolo spela fullkomligt avslappnat och har ingenting att förlora. Det är inte heller några dumma förutsättningar att utgå ifrån.

Märk väl att laget har relativt fin form dessutom. Tre vinster på sina fyra senaste matcher och dessutom kryss mot både SSC Napoli och AC Milan bara sista 50 dagarna. Det är ändå någonting att vila sig mot.

Här tror vi att Inter förmodligen vinner till slut, men inte så enkelt som spelbolagen verkar tro. Sassuolo +2,5 spelas till 1,71 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sassuolo +2,5 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, lördag 12/5
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.