Speltips inför Ipswich – Wolverhampton 27/1: Spel på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 23 January 2018

Ipswich Town tar sig an serieledarna på hemmaplan, men kommer till matchen efter två fina insatser. Kanske går det att streta emot även mot Wolverhampton.

Mitt i all engelsk cupyra spelas det också en del matcher i Championship. Det är bland annat dags för serieledande Wolverhampton att försöka utöka sin serieledning ytterligare i jakten på en plats till Premier League nästa säsong.

Om vi studerar tabellen i Championship ser vi att Wolverhampton koppplat ett ordentligt grepp om den där direktplatsen. I nuläget är det hela nio poäng ner till närmast jagande lag och elva poäng ner till missad direktplats. Det finns med andra ord en hel del marginal för laget inför vårsäsongen. Å andra sidan är det många omgångar kvar och inte minst i Championship kan mycket hända.

Om man är av den mer dystopiska sorten går det också att hitta vissa saker som pekar på att laget just nu är inne i en lite sämre trend. Rent resultatmässigt är det nämligen ingen tvekan om att poängskörden svalnat av något. Just nu står laget på fyra raka matcher utan vinst, varav två i dubbelmötet med Swansea i FA-cupen. Därefter har det blivit kryss borta mot Barnsley och förlust mot Nottingham Forest.

Hemmalaget ska inte underskattas

För motståndet står alltså Ipswich Town, ett av en handfull lag som alla slåss om playoffplatserna. I skrivande stund är det inte mer än sex poäng upp till en sådan plats för Ipswich Town, varpå det alldeles uppenbart är fullt möjligt att nå den platsen. Då krävs en bättre vår än höst.

Nu väntar alltså alltid svårspelade Wolverhampton på hemmaplan och laget har revansch att utkräva efter att ha förlorat 1-0 på bortaplan i slutet av december månad. Just nu verkar laget ha hittat en okej trend med först seger hemma mot Leeds United, 1-0, och sedan 1-1 borta mot Bolton. Förhoppningen är att det hemmastarka laget nu ska kunna streta emot och vår känsla är att den möjligheten bör vara relativt god.

Wolverhampton kommer visserligen med full matchtrupp, medan Jordan Spence och Andre Dozzell saknas hos hemmalaget. Med det sagt tror vi på en tät historia där hemmalaget mycket väl kan streta emot i nittio minuter.

X (oavgjort) är en spelvärt till 3,75 gånger såsen. Det finns hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

 

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 27/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: