12 oktober Georgien Irland Speltips

Speltips inför Irland – Wales 16/10: Givet skrällspel

Det är ett pressat och revanschlystet Irland som tar emot den djupa rivalen, Wales, på Aviva Stadium i Dublin. Förvånas dock inte om de åker på ännu en käftsmäll, varpå skrällspelen får det att klia rejält i fingrarna.

Annons:

Sista chansen? Irland får för allt i världen inte förlora den här matchen och allra helst vinna densamma, men det ser mörkt ut. Närmast nattsvart.

Förvisso blev det en pinne via ett 0-0-kryss när de på hemmaplan ställdes mot Danmark förra veckan. Detta var emellertid med en stor dos flyt. Skapades försvinnande lite och motståndarna var extremt ineffektiva.

Premiären, den förlorades mot just Wales – en av de största rivalerna som finns i fotbollsvärlden. Därmed parkeras sistaplatsen på. Förstaditot ser ut att vara närmast helt utom räckhåll och det handlar därmed helt enkelt om att undvika nedflyttning – och då måste det nästan bli en trea här, om chansen ska leva vidare.

Wales var ett utropstecken i den här premiären; vann den med förkrossande 4-1. Borta mot Danmark blev det desto tuffare och där skrevs förlustsiffrorna 0-2 – en match de helt enkelt inte räckte till i. Ibland är det inte svårare än så.

Problematiskt för Wales inför den här matchen är att de framförallt saknar storstjärnan Gareth Bale, men också spelare som Aaron Ramsey, Chris Mepham, Paul Dummett och Ethan Arnpadu. Enorma avbräck.

Problem i Irland

Dessa avbräck till trots ser vi Wales chanser till att åtminstone undvika förlora, men även vinna, som stora. De är för närvarande den hetare parten och ska även betraktas som lite vassare på pappret.

En förlust blev det dock när Wales mötte Spanien i en vänskapsmatch senast. Men å andra sidan: kunde man vänta annat där? Helt annan typ av match. Helt annat typ av motstånd.

Irlands kryss mot Danmark senast var ett fall framåt, men spelet lovade inte mycket och det var med kniven mot strupen de kom undan utan en torsk. Av de åtta senaste matcherna har blott en vunnits, vilket var mot USA. Fyra av dessa matcher har förlorats.

Risken är dessutom att Irland måste offra ytor bakåt i banan, beroende på resultat och då lite senare i matchen, eftersom matchen i princip måste vinnas. Då är det lätt hänt att det slår åt andra hållet, tänker vi…

Wales +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – är en mycket fin position och den tas till 1,88 gånger pengarna hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Wales +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.