Speltips Crystal Palace Burnley 29 juni 2020

Speltips inför Istanbul Basaksehir – Burnley 9/8: Galet överodds

Hur tänker oddssättarna här? Istanbul Basaksehir presenteras som klara favoriter mot ett mycket kompetent och rentav bättre Burnley och det motsätter vi oss utan att tveka en enda sekund.

Annons:

Istanbul Basaksehir är en relativt nystartad klubb, med mindre än 30 år på nacken, och de har i nutida historia inte varit kända som en toppklubb i Turkiet heller, men håller det på att ändras? Förra året: en tredjeplats, titelstrid ända in i det sista, och året innan en silvermedalj.

Kanske är det i viss mån ett tecken på att den turkiska fotbollskartan håller på att skrivas om? Att det inte bara ska handla om samma pjäser uppe i toppen?

Det här blir Basaksehirs premiärmatch för säsongen och redan på söndag väntar seriepremiären. Snabba puckar direkt – och det är inte vilken match som helst de rivstartar med.

Burnley är historiska som nått Europa League-kvalet och det dessutom med små ekonomiska medel. Tränaren Sean Dyche har hyllats närmast som en profet och det är han mer än förtjänt av. Han, och folket runtom, spelare som ledare, har stått för ett hästjobb.

Ett hett diskussionsämne är huruvida Burnley skulle klara av att varva Europa League med Premier League. Räcker truppens bredd till? Det är en på alla sätt och vis ny situation som uppstått.

Värdet klart på Burnley

Oavsett vad – hur tänker oddssättarna här?

Över dubbla möten är Burnley inte mer än knappa oddsfavoriter och i den här matchen står Istanbul Basaksehir i siffror som snuddar på dubbla insatsen. Det är helt makalöst missvisande, slår vi bestämt fast.

Givetvis är Burnley den klart bättre parten. Förra året tjänade vi stora stålar på dem i Premier League, när de i match efter match underskattades. Det verkar inte ha förändrats alls.

Lite oroande är kanske insatsen i dubbelmötet mot skotska Aberdeen i den förra rundan, där det efter två 1-1-kryss krävdes förlängning för att dra det längsta strået. Det var å andra sidan årets första matcher och nu kan tempot sitta lite bättre. Sannolikt snäppet närmare toppformen än Basaksehir som nu tar klivet in i årets första tävlingsmatch.

Att lösa minst ett kryss här och ha fördelen inför returen på Turf Moor bör Burnley ha toppchans till.

Burnley +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – är en superposition. Betser med det marknadsledande oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:00, torsdag 9/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.