8 september 2019 Finland Italien Speltips

Speltips inför Italien – Polen 7/9: Nya förbundskaptener i fokus

Roberto Mancini väntar sin första tävlingsmatch som förbundskapten för Italien. Motståndet står Polen för, i premiären av Nations League. Vad blir det av det hela då?

Annons:

Missen i VM-playoffet mot Sverige blev droppen för Italien, som i maj månad kastade in erfarne Roberto Mancini i hetluften för Italien. Tre vänskapsmatcher har det blivit med honom vid rodret; mot Saudiarabien, Frankrike och Holland med facit 1-1-1. Sticker varken ut åt det ena eller andra hållet.

Det är inte fören nu det är upp till bevis på allvar, i nystartade Nations League. Gruppmotståndet står, förutom just Polen, även Portugal för. Matcher de får mäta krafterna väl i.

Även Polen har en ny förbundskapten på plats, Jerzy Brzecek. Detta efter ett misslyckat världsmästerskap, där det blev förluster mot Senegal samt Colombia och en knapp vinst över Japan. Det räckte inte för en slutspelsplats.

Starka namn finns det en hel del av hos Polen, i synnerhet offensivt. Robert Lewandowski är det främsta av dessa, men han lämnade faktiskt VM mållös och hoppas kunna få ut mer av sina spetskvalitéer här och framöver.

Förutom en match mellan två förhållandevis starka fotbollsnationer, blir det också en liten match i matchen mellan förbundskaptenerna. Blir det mycket nytt? Hur kommer parterna formeras? Vilka taktiska detaljer har tryckts på?

Italien trots allt klara favoriter

Det som Polen visade upp i sommarens VM var under all kritik. De kom inte alls till sin rätt och den avslutande vinsten över Japan, en match som då var betydelselös, blev enbart till en liten parantes efter de två inledande förlusterna.

Med ny inspiration och energi på tränarfronten hoppas de förstås kunna vända på skutan, stärka deras aktier i världen, men sådant är även fallet för Italien och på hemmaplan ser vi ”Gli Azzurri” som relativt klara favoriter.

Spelare för spelare ska italienarna helt enkelt vara en nivå bättre – normalt sett…

Mindre positivt för Italien är att Marco Verratti inte finns med och där försvinner förstås en hel del klass, men som en motvikt till det har Polen inte Kamil Grosicki till förfogande – något som naturligtvis påverkar enormt.

Oddsen är inte överdrivet uppskruvade, men det ska ändå finnas lite av värde att hämta på Italien här. Vinner – och eventuellt med större siffror?

Italien spelas således med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de ”bara” tar hem det med uddamålet – till 1,92x hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Italien -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:45, fredag 7/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.