18 maj 2019 Speltips AFC Eskilstuna Helsingborg

Speltips inför J-Södra – AFC Eskilstuna 4/6: Något osäkert favoritskap

Man ska absolut ha full respekt för Jönköping Södra, annat skulle i det långa loppet kunna kosta en dyrt, men att de är en favorit i fara när formstarka AFC Eskilstuna kommer på besök till Stadsparksvallen är närmast odiskutabel fakta.

När Superettan anno 2018 snackades upp, pekades AFC Eskilstuna på flera håll och kanter ut som en sjunkande båt: här fanns det tidigt en fiaskostämpel utmålad – och efter förra årets jumboplats i Allsvenskan och med flera stora spelartapp kunde man absolut förstå varför.

Att det dessutom är en klubb som inte faller särskilt många i supporter-Sverige smaken, av uppenbara orsaker, innebar inte att det blev svårare att höja upp den varningssignalen runt AFC. Kanske handlade det i stora svängar om ren vilja, snarare än praktiska förutsättningar? Kanske både och.

Istället har AFC Eskilstuna seglat upp som en av de starkaste kandidaterna att klättra upp i Allsvenskan. Tio matcher in i kalaset har skrapat ihop hela 21 pinnar på tio matcher och är med det uppe och nosar på den absoluta toppen.

Jönköping Södra åkte, precis som AFC, ur fjolårets Allsvenskan – och hade en klart större kravbild. Fiaskostarten med fyra förluster, som i sin tur innebar ett tränarbyte, har dock satt käppar i hjulen för dem, även om hoppet alltjämt lever vidare.

För visst har J-Södra knutit näven i fickan, återsamlat krafterna och leverat allt bättre. Innan den knappa 0-1-torsken senast mot Helsingborg hade de spelat fem förlustfria matcher efter varandra. Vad händer nu – tillbaka på rätt spår, eller ner under isen på nytt?

Tre avbräck till trots – bra chans!

Det finns ett, eller snarare tre, enorma orosmoln över AFC Eskilstuna: avbräcken på Nnamani, Wellyson och Felix Michel. Alla har fyllt respektive första varningskvot, fått syna tre ostskivor vardera.

Detta är såklart ett enormt minus för AFC Eskilstuna och således ett lika stort plus för Jönköping Södra.

Trots detta har vi svårt att betrakta J-Södra som speciellt stora favoriter, utan här borde det snarare ses som femtio-femtio på förhand. Eller?

AFC Eskilstuna står urstarkt. De har inte förlorat på åtta matcher, varav sex vunnits, och senast krossades ett stackars Norrby med siffrorna fyra mål mot noll. Allt som allt har de spelat in tio fler pinnar än J-Södra – på tio omgångar.

Nu må Jönköping Södra ha steppat upp rejält, men det är fortfarande så att spelet tenderar att hacka till och förlusten senast följde upp en besvikelse i form av ett 2-2-kryss hemma mot Degerfors.

Ger bortalaget stora poängmöjligheter här och spelar dem med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till superfina 1,89x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 4/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.