Speltips inför Juventus – Genoa 22/1: Dagens bästa speltips

Spelbloggare Publicerat: 22 January 2018

Strålkastarljuset riktar vi mot Allianz Stadium i i Turin, varifrån formstarkt möter formstarkt i Juventus och Genoa. Lagen har visat prov på starkt försvarsspel de senaste veckorna, vilket bäddar för ett målspel.

Jakten fortsätter för Juventus, som inte lyckas knappa in på serieledande Napoli – trots suveräna resultat, vecka efter vecka. Kampen om Scudetton, som står mellan dem, kommer bli fantastiskt spännande.

Nio av de tio senaste matcherna har Juventus vunnit, en slutat oavgjord. Det är ett superbt facit, men eftersom nämnda Napoli värjde undan Atalanta under måndagen skulle en trea här bara innebära att situationen exakt ser ut som inför omgången, med pinnen som skiljer dem åt.

Vintern har varit oerhört lyckad för Genoa, som tagit ett någorlunda stort avstamp från bottenstriden i Serie A. Succéreceptet? Ett uppoffrande och effektivt försvarsspel! Statistiken talar sitt klara språk, med hållen nolla i 7/10 senaste matcherna. Fem av dessa har de vunnit.

Målsnålt – på nytt

Här kan man nästan låta siffrorna tala för sig självt:

Genoa: 11 av deras 12 senaste matcher har klivit under 2,5-målslinan.
Juventus: Sju av deras nio senaste har dito.

Så, varför skulle vi inte kunna få se ännu en tillknäppt match? Spelbolagen menar att överspelet på linan till och med ska vara klar favorit kontra undern. Helt och hållet missvisande.

Genoa har bara blivit bättre och bättre med tiden. Defensivt har de hittat helt rätt, med en radda hållna nollor på sistone. Framåt händer inte överdrivet mycket, även om det ofta räcker till positiva resultat likväl.

Här, borta mot Juventus, kan vi vänta oss ett Genoa som ställer upp muren och hålla det hela vid liv så länge som möjligt. Blir knappast på tal om någon blindoffensiv satsning om Juventus blir de som spräcker matchnollan.

Tio av de 11 senaste matcherna har Juventus hållit nollan och den stora merparten av matcherna har alltså, som ni kan avläsa i statistiken ovan, landat i målsnåla historier. Man har en stor styrka i att på ett kontrollerat sätt, med stort bollinnehav, bevaka ledningar – utan att siffrorna skjuter i höjden.

Lagen möttes för nästan exakt en månad sedan, då i Coppa Italia och även på Allianz Stadium. Slutresultatet skrevs 2-0. Vi tänker oss någonting i liknande stil här…

Under 2,5 mål är dagens bästa speltips till 2,10 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, måndag 22/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: