Speltips inför Kalmar – Djurgården 15/7: Två lag som vill haka på toppen

Spelbloggare Publicerat: 15 July 2018

Två lag som vill haka på i toppen. Formstarkt mot formstarkt. Vad öppnar det för, om inte mål? Kalmar FF mot Djurgården står på söndagens meny.

Annons:

Hur värmer man upp bäst inför kvällens VM-final? Med allsvensk fotboll, såklart! Tre stycken 14.00-matcher är på agendan och från Guldfågeln Arena väntar inte bara en förhoppningsvis fantastisk fotbollsmatch, utan det hela piffas till med ett urstarkt speltips.

Men först lite allmänt om vad som komma skall…

Vi har nummer sex mot nummer fyra i tabellen; två lag som vill haka på i toppracet av Allsvenskan. Eventuellt för titelstriden, i första hand för kampen om platserna ut i Europa. Stockholmarna hittas nu pinnen ovanför KFF, men med matchen med spelad. Lite av en måstematch för deras del, när toppskiktet ovanför levererar vidare.

Tillbaka från uppehållet stod Kalmar för en helgjuten insats när IFK Göteborg bröts ner och besegrades med 3-1 – borta på Gamla Ullevi. Där finns det oerhört mycket att ta med hit, när nivån på motståndet höjs ett snäpp.

DIF var nära att spela hem hela potten i hemmamötet mot IFK Norrköping. Den första halvleken var magnifik på alla sätt och vis – och 1-0 var ett resultat i underkant – innan rollerna skiftade i den andra halvan. Till slut, 1-1 på tavlan.

Andreas Isaksson missade den matchen och är nu tillbaka för Djurgården. Även statusen runt Fredrik Ulvestad, som åkte på en mindre skada senast, ser lovande ut. Däremot saknas Tinotenda Kadewere och avstängde Kerim Mrabti. Det normalt ordinarie anfallsparet.

För KFF kommer Rasmus Elm närmare spel, men han finns inte med i matchtruppen här. Avbräck, såklart, men det har man också fått bli vana med sedan hans comeback i klubben.

Spelet suttit i de fyra respektive tre senaste

Kalmars omstart lovade mycket. Djurgården har levererat väl sedan en bra tid tillbaka. Två lag som vill haka på i toppen och säkerligen är villiga att riskera en hel del för det. Så – mål, mål, mål?

Det är den bestämda känslan. Det lär inte vara något lag emot att tempot skruvas upp, i jakten på tre poäng. Kryss räcker helt enkelt inte, särskilt för bortalaget.

Nu saknar DIF deras målspruta Tinotenda Kadewere och seriens kanske bästa spelare i Kerim Mrabti och det ser tunt ut på anfallsfronten, men över andra delar av banan finns det kvalitet så det räcker och blir över för att hitta nätet åtminstone vid ett tillfälle. Samtidigt har det läckt en del bakåt: BLGM-spelet har suttit i tre raka matcher.

Och tittar vi på KFF:s statistik har hela fyra matcher efter varandra innehållit mål åt båda håll. Omstarten mot Blåvitt lovade mycket för offensiven, med en herrans massa skapade målchanser och tre baljor framåt.

2-1, 1-2 eller 1-1, kanske?

Att det blir mål åt båda håll spelas till en bit över dubbla insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 14:00, söndag 15/7
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.