11 juli 2018 Speltips Kroatien England

Speltips inför Kroatien – England 12/7: Andra finalisten ska koras!

Ska inte Kroatien ses som med bra mycket större chans än vad oddssättarna vill få det till i den andra semifinalen av VM 2018? Motståndet står ett kanske smått överskattat England för.

Annons:

Gruppspelet var en höjdare och frågan är om Kroatien inte var de som imponerade allra mest i hela mästerskapet. Nigeria städades av med 2-0. Argentina krossades med 3-0. Och trots en helt b-betonad startelva kunde ett helmotiverat Island värjas undan i den avslutande, närmare betydelselösa matchen för kroatisk del.

Mer av kniven mot strupen har de haft därefter. Straffar har krävts för att vinna över såväl Ryssland som Danmark. Sett ur prestationssynpunkt – sämre. Det ska inte sopas under mattan med, men mycket positivt har fortfarande funnits att hämta. Kroaterna är mer än förtjänta av den här semifinalplatsen, chansen till en medalj och inte minst titeln.

England och mästerskap har väl inte varit en symfoni historiskt sett. Är det här året där det ska förändras? Laget har stått urstarkt, spelat kvalitativ fotboll och om vi tittar närmare på kvartsfinalen mot Sverige, var det en så kallad ”walk in the park”. 2-0 och bergsäkert. Dessförinnan skickades Colombia ut efter straffar.

Vinnaren här ställs mot Frankrike i finalen den 15:e juli medan förloraren får slåss med Belgien om bronsmedaljongen. Det är de enkla förutsättningarna som råder inför vad som komma skall.

På truppfronten står det klart att Kroatiens Sime Vrsaljko är skadad samt duon bestående av Danijel Subasic samt Dejan Lovren är tveksamma kort. England har frågetecken runt Jordan Henderson och Jamie Vardy.

Given position

Marknaden och oddssättarna har tagit en närmast löjlig position här, menar vi. Det finns väl inte minsta anledning till varför England skulle räkna som såhär pass stora favoriter, eller hur?

Spelare för spelare ser undertecknad det här som närmast helt fifty-fifty. Kroatien har ett av världens bästa mittfält och där finns deras nyckel för vidare succé i det här mästerskapet.

Det som ska nämnas är att England haft en lite enklare resa hit. Sverige var trots allt inte den svåraste nöten att knäcka, Colombia hade stora avbräck och i gruppspelet hittades två motståndare som Tunisien och Panama.

Kroatien har i deras tur krossat Argentina, vunnit över Nigeria samt Island. Slutspelsmatcherna mot Danmark och Ryssland var även de tuffa historier.

Jämnt borde det bli. Det kan sluta exakt hur som helst. Då säger det sig självt vilken position som är värd att ta här…

+0,25 mål (asian handicap) på Kroatien tar vi utan att blinka till strax under dubbla insatsen. Gäller vid oavgjort efter 90 minuter är halv vinst på spelet.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:00, torsdag 11/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.