16 november 2019 Kroatien Slovakien Speltips

Speltips inför Kroatien – Nigeria 16/6: Kvällspremiär i VM 2018

En lite mer öppen premiärmatch? Nigeria saknar ett försvar att lita på och mot Kroatien kan det stå sig dyrt, men vi förhåller oss också till att afrikanerna kan såra motståndarna i kraftig underdogposition.

Annons:

Grupp D är en av VM:s mest spännande historier såhär på förhand. De nationer som ska mäta krafterna med varandra är Argentina, Island och just dessa två, Kroatien samt Nigeria. Det skulle kunna sluta lite hur som helst, även om sydamerikanerna står som rätt klara favoriter och bör fixa en slutspelsbiljett.

Nigeria slår lite ur underläge såväl här som i hela mästerskapet, liksom alla afrikanska nationer. Det finns dock spelare av europeisk (topp)klass, som Chelseas Victor Moses, Leicesters Wilfried Ndidi och en som ser het ut är Ahmed Musa som växlat upp rejält sedan han flyttade till Ryssland och CSKA Moskva. Får han mer tid nu än i kvalet?

Det var nära att Kroatien, vars mittfält kommer sätta skräck i vilket motstånd som helst, föll ihop under VM-kvalet och därmed missa mästerskapet, men löste till slut en andraplats efter att ha vunnit över Ukraina i den sista matchen och playoffet mot Grekland var en ”walk in the park”: 4-1 hemma och 0-0 borta.

Om Kroatien får fart på anfallsspetsen Mario Mandzukic och hans samspel med det så spelskickliga mittfältet, inte minst den närmsta länken i Luka Modric, finns det potential att komma en bra bit. Namnen finns – får man bara ihop det?

Nigeria kan svaja

Lite tunna ser Nigeria möjligen ut, nu när europeiskt toppmotstånd väntar. I anfallet hittas en del klass, på mittfältet likaså – men försvaret oroar. Har svårt att se dem kunna hålla fortet uppe.

De som ska sätta tonen i matchen är Kroatien och målen borde vara nära till hands för deras del, som den bättre parten och mot ett motstånd med halvdant försvar. Bakåt, där skulle de kunna såras.

Premiärer kan tendera till att bli täta och tillknäppta, det har vi tryckt på förut, men här anser vi målöverspelens odds fått en lite väl stor smäll och blivit för nertryckta.

2-1? Någonstans som så tror vi att siffrorna kommer landa.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två mål – blir vårt speltips till oddset 1,72. Ett fullt köpbart spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, lördag 16/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby – speltips inför Kroatien – Nigeria

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.