23 juli 2018 Köpenhamn Hobro Speltips

Speltips inför KuPS – Köpenhamn 12/7: Nordiskt derby i EL-kvalet

Finskt möter danskt i Europa League-kvalet – KuPS mot Köpenhamn. Gästerna ska såklart ses som den bättre parten, men det finns i samma vända flera faktorer som pekar på en målsnål historia.

Annons:

Kvalitetsavståndet mellan den finska och danska klubbfotbollen är enorm. Det ska nämnas. Om KuPS skulle klara av att passera Köpenhamn vore det en skräll av den större modellen.

KuPS har inte vunnit den finska förstadivisionen sedan 1976, men blev ändå tvåa under fjolåret och är nu, med 19 av 33 omgångar spelade, uppe och fajtas om platserna ut i Europa på nytt. En klubb som hoppas fortsätta kunna lyfta och stärka deras status hemma i Finland.

Att ställas mot Köpenhamn nu, kontra för ett par år sedan, är klart mer fördelaktigt. De har varit den dominanta parten i Danmark under flera års tid, men tappade extremt mycket under förra året och landade på en fjärdeplats. Vartåt barkar det nu, är frågan?

Det finns absolut anledning till att känna oro för huvudstadsklubben. Är tiden på en storhetsera över? Nu har de dock fördelen att inte spela Champions League-fotboll och att mer fokus kan riktas mot seriespelet.

Det har hänt en del i truppen och bland annat har ÖFK-stjärnskottet och försvarsspelaren Sotirios Papagiannopoulos hämtats in – som den fjärde svenska spelaren i truppen, tillsammans med Robin Olsen, Pierre Bengtsson och Mikael Antonsson.

Första mötet mer tillknäppt

Normalt ska Köpenhamn vinna över KuPS, såväl hemma som borta. Det är bara att ta en snabbtitt på spelarna i respektive trupp. Fundamentala skillnader.

Men vi skulle inte förvånas om det här åtminstone utvecklades till en tajt historia. Det handlar trots allt om den första matchen i ett dubbelmöte, vilket naturligtvis betyder mindre riskmoment. Ett kryss vore med andra ord inte förödande för danskarna.

Sedan spelar också en faktor som att KuPS är mitt i säsongen medan Köpenhamns seriestart är nästan en vecka borta in. Jämnar ut skillnaderna i viss mån. Tempot.

KuPS kommer, efter en sämre period, från en 1-0-vinst borta över Inter Turku och hoppas nu kunna stänga igen kiosken på nytt.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger pengarna hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:00, torsdag 12/7
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.