5 februari 2020 Lazio Hellas Verona Speltips

Speltips inför Lazio – Hellas Verona 19/2: Dubbla insatsen

Det investerade kapitalet ska dubbleras i Serie A, där Lazio och Hellas Verona drabbar samman på klassiska Stadio Olimpico – men hur? Via målen, eller snarare avsaknaden av dem.

Vad är det som hänt i Lazio? Ett av årets främsta utropstecken har fallit ihop som ett korthus efter den magnifika perioden runt årsskiftet. Nu: fyra förluster och ett kryss på de fem senaste matcherna. Veckans Europa League-bortamatch mot rumänska FCSB förlorades med noll mål mot ett.

Glädjande nog är Lazio fortfarande en av de hetaste kandidaterna för att lösa en Champions League-plats bakom den dominanta toppduon. Med matchen mindre spelad än Inter, med flera, på fjärdeplatsen är de bara två pinnar på efterkälken. Vinst här och de passeras!

Hellas Verona spelar än mer med kniven mot strupen, med ett kontrakt i potten inför slutspurten av seriespelet. Med blott 16 pinnar inspelade på 24 matcher är de fem borta från säker mark. Bortsett från en chockerande 4-1-kross av Fiorentina – på bortaplan! – i slutet av januari har förlusterna ramlat in en efter annan.

Var kommer dessa pinnar fördelas – i toppen, botten eller bådadera delar av tabellen? Oddssättarna är säkra på deras sak, när 1X2-marknaden står i 1,22-7,50-15,00. Med hänsyn till Lazios dunkla form kan man diskutera huruvida favoritskapet blivit lite för stort.

Att Lucas Leiva, avstängd, saknas för Lazio stärker knappast deras aktier för den delen heller. Även skadade Davide Di Gennaro saknas. Gästerna har Alessio Cerci out och med största sannolikhet Alex Ferrari likaså.

Båda lagens facit: fyra av de fem senaste under linan

Offensivt har Lazio varit ett stort kraftpaket, mycket tack vare Ciro Immobiles spetskvalitéer. Det har närmast varit garanti för mål med honom på planen, men i takt med att hans formkurva – med flera andra – pekat neråt har Lazio tappat enormt med spets.

Facit, i rena siffror: tre mål framåt på fem matcher, varav en slutat oavgjord och fyra förlorats. Fyra av dessa har klivit under 3,5-målslinan, som blir den vi ställer in oss på inför matchen.

När Lazio ska föra dansen med järnhand, mot ett tillbakalutat Hellas Verona, blir tanken direkt att det här kan komma att bli tätt – i relativa mått mätt. Helt enkelt, målsnålt?

För Hellas Verona har det bara blivit ett mål framåt i en av de fem senaste matcherna, varav fyra klivit under den nämnda mållinan.

Dubbla insatsen för max tre mål i matchen, det köper vi blint.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, måndag 19/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 82%
X: 13%
2: 7%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%