21 februari 2019 Napoli Zürich Speltips

Speltips inför Lazio – Napoli 18/8: “Köper målspelet med gott samvete”

Vilken rivstart på årets Serie A! Lördagens och seriens andra match, med start 20:45, spelas mellan de väntade toppkonkurrenterna Lazio och Napoli på Stadio Olimpico i Rom och då räknar vi kallt med fart och fläkt.

Annons:

Napoli var faktiskt med Juventus nästan ända in i kaklet under förra årets Serie A, men fick till sist nöja sig med en silvermedalj. Förmår de att ta position i titeljakten även den här säsongen? Förutsättningarna är knappast enklare i och med att ”Den gamla damen” plockat in Cristiano Ronaldo.

Även Lazio har som ambition att vara uppe i toppen att nosa; lösa en Champions League-biljett, som de på målsnöret missade i den sista matchen förra året. Revansch nu? Kapaciteten finns! Men alltjämt bör de vara något tunnare än exempelvis Napoli.

Skillnaden dem emellan har inte bara synts av i tabellpositionerna, utan inbördes mötena. Fem av de sex senaste har Napoli vunnit, medan övrig slutade oavgjort, och förra årets två plockades båda hem med siffrorna 4-1.

Beaktas ska att Lazio har trion bestående av Senad Lulic, Lucas Leiva och Patric avstängda här i premiären. Därutöver är Jordan Lukaku på skadelistan. Klara avbräck. Napoli kommer i sin tur till spel utan Faouzi Ghoulam, Alex Meret samt Amin Younes.

Offensiva kvalitéer

Normalt hade vi kunnat tänka oss lämna förtroendet i Napolis händer när de är presenterade som enbart knappa favoriter, men ett par sämre prestationer under försäsongen oroar till viss del och premiärer tenderar också att vara extra ovissa.

Något vi är mer bekväma att lasta in polletterna på, det är målspelen – överspelen, eller liknande alternativ.

Runt Napoli är det alltid fart och fläkt. Lite tydligare är det förvisso på hemmaplan, men tydligt är i alla fall att de offensiva kvalitéerna överordnar de defensiva sådana. Rätt rejält, dessutom.

Av de sex vänskapsmatcher som Napoli avverkat inför premiären, har hela fem passerat 2,5-målslinan. Statistiken för Lazio är två av fyra.

Lazio kommer också, som värd för matchen, försöka sätta sin ton på det hela. Flyttar upp positionerna? Avbräcken kan också störa här; tunna ut mittfältet och göra dem mer sårbara för Napolis erkänt vassa omställningsspel.

Som nämnt: förra årets möten landade båda i fem mål. Lika mycket av den varan blir det kanske inte här, men 1,75x för överspelet på 2,5-målslinan kan vi köpa med gott samvete. Titanbet är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 20:30, lördag 18/8
TV:  Strive
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.