Speltips inför Lazio – Roma 15/4: Derby della Capitale!

Spelbloggare Publicerat: 15 April 2018

Derby della Capitale! Ett av Europas största derbyn ska utspelas, dessutom ett sportsligt oerhört viktigt, mellan Lazio och Roma på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden. Vi ställer oss frågan: vem vinner?

Ett derby som rör upp känslor – i Rom, Italien och hela världen. Matcherna mellan Lazio och Roma är fruktansvärt storartade och här har vi hela paketet: en läktarkamp som nästan saknar motstycke, två djupa rivaler och tre oerhört tunga poäng på spel.

Om vi fokuserar på det sportsliga, rakt på pappret, är det en match som kommer forma den fortsatta kampen om Champions League-platserna. Lazio är trea, Roma fyra, med endast målskillnad som skiljer dem åt, och pinnen bakom återfinns Inter. Bättre förutsättningar för en nervkittlande historia kunde vi knappast önska.

Lagen har båda framträtt i veckans Europaspel – med helt olika utfall. Roma, mirakulöst, vände 1-4 från Camp Nou via en 3-0-vinst och således fler bortamål än Barcelona. Därmed är de klara för semifinal, från att ha varit helt borträknade. Av alla!

Desto mer bittert är det sannolikt i Lazio. De hade 4-2 från Europa League-kvartsfinalens hemmamöte mot österrikiska Salzburg, men föll som en sten i returen, med 1-4, trots att de var de som skickade in matchens första balja i den 55:e minuten. Ett praktfiasko utöver det vanliga.

Patric är Lazios enda frågetecken inför matchen, huruvida han kommer kunna medverka eller ej. Roma har Rick Karsdorp borta samt Diego Perotti tveksam.

Romas kanske mest storartade av prestationer

Roma står extremt stärkta efter en av klubbens kanske mest storartade av prestationer – i historien. 3-0 mot Barcelona! Smaka på det…
Lazio står rejält försvagade från det brutala tappet mot Salzburg, 1-4 och respasset ur Europa League.

Att hämta ut en favorit, rätt klar sådan, känns således som en relativt enkel uppgift. Lagen kommer från helt olika, närmast omvända, typer av matcher och det tänker vi oss kommer sätta prägel på detta huvudstadsderby.

Annars är det två jämnstarka lag, varpå prestationerna ovanför är det som kan betyda skillnaden. Glöm inte heller bort att klubbarna delar arena, Stadio Olimpico, och att hemma-/bortafaktorn således inte är att värdera in.

Säsongens möte i november månad förra året vann Roma med 2-1. Ger dem klar fördel även här.

Roma +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – är en no-brainer till 1,88 gånger degen. Bästa oddset levereras av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Roma +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, söndag 15/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: