15 februari 2019 Eibar Getafe Speltips

Speltips inför Leganés – Getafe 7/12: Formstarkt mot formstarkt

Formstarkt möter formstarkt i spanska Primera División – Leganés och Getafe, på Estadio Municipal de Butarque. Matchen är analyserad och valet av sida känns alldeles uppenbart.

Annons:

Dubbla serievinster, över Deportivo Alavés samt Real Valladolid, och vidare i cupen efter att ha värjt undan Rayo Vallecano. Leganés har fått lite medvind med tre uppradade vinster och framförallt tagit ett skutt från seriens absoluta bottenskikt. Andrum är skapat och nu hoppas man fortsätta resan uppåt i Primera División-tabellen.

Botten är fortfarande relativt nära, ska nämnas – fem pinnar ner till bottentrion. Att nämnas ska också då att sovande jättar (?) som Athletic Bilbao samt Villarreal hittas på de två platserna precis under dem i tabellen och att de mycket väl kan komma att vakna till liv snart. Att slappna av finns inte på kartan.

Getafe har siktet inställt på Europafotboll och trots ”bara” en niondeplats, är avståndet dit försvinnande litet. Mellan mitten- och toppskiktet av tabellen är det alltjämt urtajt. Faktum är att en trea tillfälligt skulle betyda att de klättrat till femteplatsen, förbi bland andra Champions League-mästarna Real Madrid.

“Borde snarare vara femtio-femtio”

I veckan vann Getafe med förkrossande 5-1 över Córdoba i Copa del Rey och det imponerar förstås, även om man kanske inte ska dra överdrivna växlar av en sådan typ av match – i cupen, mot ett lag i botten av andradivisionen.

Ett desto tydligare styrkebesked var 3-0-krossen av ett kompetent Espanyol dessförinnan. Årets bästa insats?

Under årets seriespel har Getafe enbart förlorat en bortamatch och den kom i premiären mot Real Madrid. Därefter har sex matcher avverkats. God form och specifikt stark bortaform. Det talar starkt till Getafes fördel i afton.

Värderas in ska också att Leganés har Jonathan Silva avstängd samt Alexander Szymanowski, Ezequiel Munõz, Michael Santos och Recio skadade. Detta medan Getafe endast med säkerhet har Markel Bergara out. Tveksam status råder samtidigt över Djené Dakonam, Sergi Guardiola och Robert Ibáñez.

Leganés må också visa prov på en uppåtpekande formkurva, men det handlar ändå om ett klassen sämre fotbollslag och vi anser därför att deras favoritskap blivit oförtjänt stort. Här borde det väl snarare vara femtio-femtio?

Summa summarum: Getafe +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – spelas till 1,70x hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Getafe +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 21:00, fredag 7/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.