Speltips inför Leganés – Real Madrid 18/1: Cupderby i Madrid!

Spelbloggare Publicerat: 17 January 2018

Derby! Ett Real Madrid fortsatt helt ur form ställs mot utropstecknet Leganés i Copa del Reys kvartsfinal. Första mötet av två spelas på Estadio Municipal de Butarque, varifrån vi förutspår en tajt historia.

Åtta klubbar ska bli till fyra. Fyra dubbelmöten har vi i Copa del Reys kvartsfinaler, varpå det här är den vars första möte spelas sist. Övriga avverkas under onsdagskvällen, efter att det här speltipset var skrivet och publicerat.

Gott om höjdarmatcher är det också i cupen. Exempelvis med ytterligare ett derby mellan Espanyol och Barcelona samt storklubbarna Atlético Madrid och Sevilla mot varandra.

Att det här det facto är ett derby höjer förstås tempen rejält inför matchen, även om det inte finns någon särskild historia av djupare rivalitet mellan klubbarna, då Leganés historiskt varit nere och stridit i de lägre divisionerna.

Leganés var på vippen att trilla ur förra årets Primera División – men står, i alla fall nu, mer stabilt. Med matchen mindre spelad än konkurrenterna runtom i tabellen skulle de vid händelse av en trea i kommande match studsa upp till sjundeplatsen. Nu är de på plats 13 i det tajta skiktet av tabellen.

Medan Leganés är ett av de stora utropstecknen, är Real Madrid den stora besvikelsen. Serie- och Champions League-mästarna är – hör och häpna – 19 pinnar bakom serieledande Barcelona, om än med matchen mindre spelad, och lite intressant fakta är att de med det har ett mindre avstånd till nedflyttningsplatserna, kontra katalanerna.

Med den titeln utom räckhåll – lite extra fokus här? Om runt en månad väntar också slutspelet i Champions League.

Real Madrid ur form

Vi kan inte annat än att lämna vårt förtroende i Leganés händer till rådande odds. Bättre tajming att ställas mot lokalrivalen Real Madrid, som är helt under isen, kunde de knappast få.

Real Madrids enda vinst på de fem senaste matcherna kom borta mot Numancia, som spelar i andradivisionen. Spelet har hackat ända från spelårets start och det som är mest slående är den offensiva impotensen. Vad har hänt med Cristiano Ronaldo? Vad har hänt med Karim Benzema? De båda kan ställas åt sidan här, utanför startelvan.

Färskast i minnet har Real Madrid en 0-1-förlust mot Villarreal, på hemmaplan. Där plusspelade vi bortalaget – ett spel som alltså prickade in enkelt.

Leganés har bevisat att de inte är att vifta undan som ett blåbär. De står upp väl och har exempelvis vunnit fyra raka hemmamatcher, däribland dubbla mot Villarreal samt en över Real Sociedad.

Eftersom det är i försvarsspelet Leganés har deras främsta kvalitéer, förutspår vi extra stora problem för ett Real Madrid med stora problem framåt i banan.

Spelar Leganés med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till 2,23x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leganés +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,23 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 18/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: