Speltips inför Leicester – Burnley 10/11: Känslosam historia

Spelbloggare Publicerat: 8 November 2018

Leicester City är tillbaka på King Power Stadium efter tragedin häromveckan och en känslofylld historia väntar mot Burnley. Vårt speltips inför matchen tas bäst del av här.

Annons:

Kan känslorna hållas i styr bland Leicesterspelarna? De är nu tillbaka på King Power Stadium – en match för att hedra och minnas klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha och de fyra andra som omkom i en helikopterolycka efter matchen mot West Ham United.

Däremellan har redan en match spelats, vilket var borta mot Cardiff City, och den vanns med ett mål mot noll. Om man bara fokuserar på det sportsliga är det här ännu en möjlighet att knappa in på toppen och beblandas i striden om Europaplatserna.

Stundtals kan det vara lite upp och ner i spelet, men det är den kapaciteten som Leicester håller; strax under toppen…

Burnley krisar. Enormt. Detta efter klubbens enorma succé förra året. Av allt att döma var det bara ett flax och nu är det istället fokus på bottenstriden. Blott åtta pinnar på 11 matcher är facit och med det hittas de strax ovanför den bottentrio som slussas nedåt i seriesystemet.

Till matchen kommer ”The Clarets” med tre raka förlust, om än i svåra matcher: Manchester City och West Ham United borta samt Chelsea hemma. Här värderar risken för ännu en torsk stor.

Förtroendet till Leicester

Leicester kraftsamlar i denna svåra stund och det är klart att det blir en extraordinär match på alla sätt och vis. En känslofylld sådan. Allt annat än en vanlig serielunksfajt.

I viss mån kan det eventuellt också höja spelarna. De lyckades hålla känslorna i schack mot Cardiff City senast och vann med 1-0 – på bortaplan. Kanske inte den bästa matchen under spelåret, men en trea är en trea och det stärker dem inför framtiden.

Matcher mot motståndare av Burnleys kaliber brukar Leicester vara lyckosamma i, utan det är snarare när nivån höjs som de får bekymmer. Gästerna har förlorat tre matcher efter varandra, har spelat in åtta knappa pinnar på 12 matcher och när inte ens defensiven, som normalt är deras starka sida, sitter har de försvinnande lite att sätta emot.

På dessa tre matcher är 13 (!) mål insläppta och att då komma till King Power Stadium blir svårt. Addera på det stora skadebekymmer i en tunn trupp; out är Nick Pope, Stephen Ward, Ben Gibson, James Tarkowski, Phil Bradsley och eventuellt Jack Cork.

Enda avbräcken för Leicester är på Matty James och Daniel Amartey. Litet frågetecken över Harry Maguire.

Leicester -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – är en superposition till 1,85x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 10/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.