Speltips inför Leicester – Fleetwood 16/1: Knyter ihop säcken

Spelbloggare Publicerat: 16 January 2018

Det vankas omspelsmatcher i FA-cupens tredje runda. Kvällens TV-sända historia bjuder Leicester City och Fleetwood Town på – en match där vi ser värdskapets favoritskap som större än oddssättarna.

Åtta omspelsmatcher väntar i FA-cupen och det är flera Premier League-klubbar som sitter i klistret. Leicester är en, West Ham och Chelsea två andra. Bara för att nämna tre.

Gällande detta möte, slutade matchen på Highbury Stadium, dit 5 000 åskådare hade hittat, mållöst och precis som resultaten antyder var det en tajt historia. Fleetwood spelade under perioder oerhört bra fotboll och visade att det finns kapacitet att skrälla till det.

Men att nämnas i det hela är att Leicester, förstås, roterade friskt i startelvan – även om det knappast var ett odugligt gäng fotbollsspelare som ställdes ut på mattan. Ny chans för dem, en liknande elva här?

Ben Chilwell kommer inte kunna medverka för Leicester, då han efter sitt röda kort mot Chelsea är avstängd. Wes Morgan och Danny Simpson är därutöver skadade medan Roberth Huth samt Matty James är tveksamma. Enda avbräcket för bortalaget är på Toumani Diagouraga.

Fleetwood huserar annars i den engelska tredjedivisionen, League One, där de hittas i mittenskiktet av tabellen. Detta medan Leicester huserar i mittenskiktet av Premier League, även den övre halvan. Givetvis är det därför ett stort favoritskap som Leicester får axla, när matchen också spelas på hemmaplan.

Finns utrymme att satsa på cupen

Vi har vid upprepande tillfällen både varnat för skrällar och synat sådana, ofta med lycka, i FA-cupen. Motivations- och rotationsfaktorn är sådana som inte sällan talar emot de större pjäserna.

Men här, ska inte Leicester kunna knyta ihop säcken till slut?

Som situationen är i Premier League har Leicester stort utrymme att satsa lite hårdare på cupspelet, även om det, liksom i det inledande mötet, kommer roteras. Den väntade startelvan är hur som helst en sådan som normalt ska vara klart bättre än ett lags från tredjedivisionen.

Formen är bättrad i Leicester, som stod för en av årets bästa insatser borta mot Chelsea senast. Där löste de ett 0-0-resultat.

Fleetwood må vara i fin form, men det är skillnad på motstånd och motstånd. De är inte bättre än att hittas i mitten av League One, varpå stora problem borde vara att vänta mot ett ändå hyfsat välmotiverat Leicester.

-1,5 mål (asian handicap) på Leicester kan vi köpa till oddset 1,90, va? Bethard är platsen och spelet sitter om de vinner med minst två baljor.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: