25 juli 2019 Espanyol Stjarnan Speltips

Speltips inför Levante – Espanyol 11/1: Skrällspelet lockar

Det är inte utan att det rycker lite i skrällnerven när Levante och Espanyol nu ska göra upp om avancemang till kvartsfinal i Copa del Rey, även känt som den spanska cupen.

Returmötena i den spanska cupen fortsätter under torsdagskvällen då bland annat Levante tar sig an Espanyol på hemmaplan. Första mötet mellan lagen slutade med en 2-1-seger för då gästande Levante, som nu sitter i förarsätet inför returen.

Det ska sägas att det var hemmalaget som inledde det första mötet klart bäst och det var också Espanyol som planenligt tog ledningen efter en halvtimme. Gerard Morenos 1-0 kändes där och då som ett tungt mål, men tio minuter kunde Levante kvittera på straff. I slutskedet av den andra halvleken fick Levante också in 2-1.

Det säger sig själv att utgångsläget, med två mål på bortaplan och seger, är väldigt bra för Levante här. Å andra sidan är det för Espanyol bara att tuta och köra nu. Det finns inte så mycket att förlora. Vi kan redan här avslöja att tankarna på skrällspelet – Espanyol gå vidare till 5,50 – lockade oss initialt.

Espanyol ska inte underskattas

Ser vi till det första mötet är det tydligt att det i grunden är två ganska jämna lag här. Ser vi till tabelläget i La Liga ligger lagen inom loppet av fem poäng, med fördel till Espanyol. Det är två lag som hör hemma någonstans i mitten eller på nedre halvan av tabellen.

Det känns dock som att spelbolagen underskattas gästerna här. Skrällspelet att Espanyol går vidare ger alltså hela 5,50 gånger såsen, men vad vi känner oss mer säkra på är att bortalaget gör det här till en match. Ser vi till formen är det bortalaget som känns klart vassast. Två raka segrar i ligaspelet gör att det finns gott med självförtroende inom spelargruppen. 1-0 hemma mot Atletico Madrid i julas finns också kvar som en indikator på den höjd som laget kan nå.

Samtidigt går det ganska knackigt för Levante, som inte vunnit i ligan sidan mitten av november. Med tre poäng ner till nedflyttningsplats börjar det brinna lite i knutarna för laget på den fronten.

Espanyol har formen och går in till den här matchen utan någonting att förlora. Det talar helt klart för katalanerna. Espanyol +0.0 (asian handicap) spelas till 1,84 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Espanyol +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, torsdag 11/1
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 32%
2: 38%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 63%