Speltips Aston Villa Liverpool

Speltips inför Liverpool – Manchester City 14/1: Årets första förlust?

Det perfekta sättet att avrunda veckan på? Givetvis är det med fotboll från Anfield, där Liverpool tar emot Manchester City i ett möte där frågeställningen på förhand lyder: kommer årets första förlust för City?

Titeln, den har de som i en liten ask. Det händer helt enkelt inte att Manchester City tappar in det välförtjänta, brutala avstånd de skapat mot resterande konkurrenter i Premier Leagues toppskikt.

Huruvida förlustnollan kan hållas intakt, det är en hetare potatis. 22 matcher har resulterat i 20 vinster och två oavgjorda – ett fantastiskt facit. Men lite, lite sämre har det odiskutabelt sett ut på sistone. Kan det betyda spelårets första torsk, mot ett formtoppat Liverpool? Förvånas inte om så blir fallet.

Liverpool ser starkare och starkare ut. Däremot har de blivit av med Philippe Coutinho till Barcelona, men som en motvikt till det har varit nyförvärvet av mittbacksklippan Virgil van Dijk. Defensiven har under flera års tid varit den stora akilleshälen. Stärkts upp klart nu, är känslan.

En bättre debut kunde holländaren inte få för sin nya klubb heller. Han nickade in den avgörande 2-1-baljan i cupderbyt mot Everton senast – någonting som fick tränaren Jürgen Klopp att se mer än belåten ut.

Däremot riskerar Daniel Sturridge, Mohamed Salah och Alberto Moreno missa matchen. Skulle vara betydande avbräck. Gällande Salahs status talar dock det mesta för att han kan medverka. Borta för City är Gabriel Jesus och Vincent Kompany, med flera.

Liverpool plusspelas

Förvånas inte om Manchester Citys första PL-förlust under året skulle komma nu. Att ställas mot Liverpool, som de uppträtt på sistone, bäddar för årets svåraste match. Men vi vill också försäkra oss att tjäna en liten hacka på det oavgjorda utfallet, varpå det är ett plusspel om 0,25 på asian handicap-marknaden som lockar oss.

Med Virgil van Dijk i försvaret har Liverpool redan mycket vunnet. Han kommer, vågar jag nästan lova, lämna ett positivt avtryck – i ett lag som verkligen varit i behov av en försvarsgeneral av klass.

17 raka matcher utan förlust samt vunna kan Liverpool stoltsera med och det finns försvinnande lite att anmärka på.

All heder och respekt till Manchester City, som varit helt dominanta i Premier League – men snart ska väl den där plumpen komma? Något mindre övertygande har spelet sett ut på sistone, varpå extra stora problem kan vara att vänta på Anfield.

Spelet blir alltså Liverpool +0,25 mål (asian handicap) till oddset 1,90 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:00, söndag 14/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 27%
2: 42%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 39%