Speltips inför Liverpool – Manchester City 4/4: Mål, mål, mål!

Spelbloggare Publicerat: 3 April 2018

Veckans kanske hetaste Champions League-batalj står Premier League-konkurrenterna Liverpool och Manchester City för. Med de offensiva namn som finns på banan – här kan det väl knappast bli på tal om annat än en målfest?

ODDSBOOST: Få 12,00 istället för 2,95 på Liverpool att vinna matchen hos Ohmbet, i samarbete med Spelbloggare. Klicka här!

Det rullar vidare med de två avslutande första mötena i kvartsfinalerna av Champions League under onsdagskvällen. Här riktar vi strålkastarljuset på Anfield, var Liverpool står för värdskapet mot Manchester City.

Nummer tre mot nummer ett är det som det handlar om från Premier League, där hela 18 pinnar skiljer dem åt – men när Liverpool presterar på deras fulla kapacitet, då har de all potential att fälla krokben för Manchester City, hur starka de än må se ut.

Faktum är att det är just Liverpool som varit de enda som förmått att vinna över Manchester City i årets Premier League. Detta via en 4-3-vinst på Anfield strax efter årsskiftet. Månaderna innan vann dock City med 5-0 när de fick besök av Liverpool på Etihad Stadium.

För oss neutrala åskådare borde det här dubbelmötet bli en fantastisk 180-minutershistoria, med två lag av världsklass och superpotenta offensiver. De har också vunnit två raka matcher vardera: Liverpool med 5-0 över Watford samt 2-1 över Crystal Palace medan Manchester City städat av Stoke City samt Everton, båda på bortaplan, med siffrorna 2-0 respektive 3-1.

På truppfronterna är det stora frågetecknet huruvida Sergio Agüero, som dras med en mindre skada, kan medverka eller ej. I övrigt har City också Benjamin Mendy, Fabian Delph samt Aymeric Laporte osäkra. Liverpool saknar Joseph Gomez och Adam Lallana medan Nathaniel Clyne och Emre Can är tveksamma.

12 mål på årets två inbördes möten

De första matcherna av två i dubbelmöten som detta tenderar att bli mer tillknäppt kontra det andra av uppenbara orsaker: att det inte finns något resultat att spela på från start. Utöver det dock – vad talar emot att det skulle bli proppen ur här?

Liverpool är av världsklass på de offensiva positionerna, men är desto mer sårbara bakåt och när det väl svajar till brukar oroväckande mycket släppas till, i form av målchanser och mål. Obalanserad trupp, helt enkelt.

Även Manchester City, fastän de visats vara stabila bakåt också, har deras främsta styrkor offensivt. Man har en vilja av att ha mycket possession och spelar rentav framåtlutat – och det finns inte minsta anledning till att ändra på det, trots att det handlar om en bortamatch på Anfield.

Av den anledningen, att vi sannolikt har två lag som gärna greppar taktpinnen, väntar vi oss en öppen matchbild. Med de namn som finns på planen borde det även förvandlas i – mål.

Ja, precis som det sett ut i spelårets två PL-matcher lagen emellan också. Dessa har tillsammans innehållit 12 fullträffar, varpå vi känner oss ännu mer övertygade om vad som väntar denna afton…

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid tre mål – synas med glädje till 1,87 x insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få marknadens fetaste bonus: på 3 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (Massiva 3 000 kronor i välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 4/4
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: