5 november 2019 Lyon Zenit Speltips

Speltips inför Lyon – Shakhtar Donetsk 2/10: Hörnor på tapeten

Strålkastarljuset riktas mot Frankrike, var Lyon och Shakhtar Donetsk gör upp i Champions Leagues andra gruppspelsomgång. På spelfronten är det hörnorna som får det att klia i våra fingrar…

Annons:

Vem kunde tro att Lyon skulle fälla krokben för Manchester City, på Etihad Stadium? Fransoserna stod för den hittills största skalpen i årets Champions League när de vann över en av de stora favoriterna med siffrorna 2-1. Den första halvleken var suveränt utförd, med ett solitt försvarsspel och effektivt omställningsdito.

Vinsten gav också ringar på vattnet och följdes upp av två klara treor i seriespelet, innan besvikelsen till 1-1-krysset mot Nantes senast. Kanske var det för att blickarna redan var på den här bataljen? Champions League är prioriterat högt.

Shakhar Donetsk var ute på tunn is vid flera tillfällen i deras premiär, som spelades hemma mot Hoffenheim. De hamnade i såväl 0-1- som 1-2-uppförsbacke – för att till sist kvittera i slutminuterna. Kanske moralstärkande, men en hemmamatch som den hade man velat få ut mer av.

Annars fortsätter Shakhtar dominera den ukrainska fotbollen och europeisk toppfotboll har de stor erfarenhet av. Det är en faktor som inte ska underskattas.

Amine Gouiri saknas och Kenny Tate samt Martin Terrier riskerar missa matchen för för Lyon. Shakhtar Donetsk har frågetecken runt statusen på Dentinho och Wellington Nem.

Skapar minst sex hörnsparkar?

Vi tror att Lyon kommer vilja och lyckas med att ta ett rejält järngrepp över matchen, där Shakhtar Donetsk får ställa in sig på att ställa om.

Lyon står stärkta av hemmaplan och säkerligen fullproppade av självförtroende sedan den fantastiska premiären. De är också att se som, på pappret, snäppet vassare. Offensiv fotboll bjuds det i princip alltid på.

Ser vi till Shakhtar Donetsk, släppte de till nio hörnsparkar mot Hoffenheim – då på hemmaplan. Lyon snittar 6,1 framåt i Ligue 1, detta och förra spelåret inräknat.

1,83 gånger pengarna för minst sex hemmahörnor plockar vi hos LeoVegas helt utan att blinka. Exempelvis Ohmbet erbjuder ”bara” 1,62x för samma spel och det är mer rättvisande, menar vi.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon över 5,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 21:00, tisdag 2/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.