3 september 2018 Almeria Malaga speltips Segunda Division

Speltips inför Málaga – Espanyol 8/1: Desperat hemmalag

Det finns starka indikationer som talar för en relativt öppen matchbild mellan krisande Málaga och bortasvaga Espanyol när den nya veckan tar vid. Speltipset hämtas därför från – målmarknaden.

Det handlar om bottenstriden i måndagens enda match från spanska Primera División. Nästjumbon Málagas jakt på poäng blir alltmer desperat, i takt med att resultaten fortsätter pricka fel.

Å andra sidan är det flera bottenkonkurrenter som inte heller förmår att lyckas speciellt väl. Ändock: två raka förluster fem pinnar till säker mark, med en match mindre spelad än konkurrenterna närmast ovan.

Här kanske chansen finns till ett trendbrott. Espanyol, som också är smått inblandade i bottenstriden, men ändå har starkare aktier för närvarande, har det facto inte vunnit en enda av årets matcher på resande fot. Toppchans för Málaga, om man ser till den faktorn. Räcker eller ej?

Spelbolagens åsikt är att det är helt öppet – något vi köper utan att blinka. Málaga är, i skrivandets stund, söndag kväll, ytterst knappa oddsfavoriter.

Chansen för Espanyol att ta ett rejält avstamp från bottenstriden finns. De har nästan dubbla skörden mot kvällens motståndare och fem poäng som skiljer dem från de tre bottenplatserna. En trea här och tränaren Quique Sánchez Flores kan andas ut. Han har ett mindre orosmoln att ta hänsyn till inför matchen – och det är truppsituationen. Samtliga spelare är redo att kliva in och ta jobbet.

Borta för Málaga är i sin tur Juan Carlos Pérez, skadad, samt Adrián González, avstängd. Osäkert runt Miguel Torres samt Diego Rolan.

“Förstår hur oddssättarna resonerar – men värdet åt andra hållet”

Man kan förstå hur oddssättarna resonerar när de tryckt ner oddsen så kraftigt på målspelen, inte minst när Málaga lämnat två raka matcher – på pappret sådana man borde ha bra chans i – mållösa.

Men vi ser värdet åt andra hållet. Det kan förklaras enkelt.

Två matcher är bara två matcher. Överdrivet stora växlar ska inte dras av det facit, även om Málagas anfallsspel varit uddlöst från start. Här tror vi att de ser en toppchans, mot ett Espanyol med enorma problem på resande fot, och att de kliver på framåt, för att sätta in dolkstöten. Matcher som denna måste helt enkelt vinnas som situationen ser ut.

Gästerna kommer också få ytor att operera på. Fyra av deras sex senaste matcher har innehållit minst tre mål och formkurvan pekar lite smått uppåt. Svårt att se de vilja parkera bussen mot en motståndare som denna, utan jagar de tre pinnarna – precis som Málaga.

Även om underspelet på en 2,5-målslina ska vara favorit, är det lite överdrivet att vi får hela 1,90x för överspelet på 2,0-ditot (asian handicap). Det betyder att vi får insatsen tillbaka vid exakt två mål. Mr Green är platsen.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kr!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor styck!)
Spelstopp: 21:00, måndag 8/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 32%
2: 32%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 65%