23 mars 2018 Turkiet Sverige U21 Speltips

Speltips inför Malta – Sverige, U21, 7/6: Tydliga svenska avbräck

EM-kvalet fortsätter för de svenska U21-herrarna och det med match mot jumbon och lättviktaren Malta. Trots klasskillnaderna talar vissa omständigheter för en relativt tät historia.

ANNONS:

Tre pinnar är alltid det enda som räknas mot en motståndare som Malta, vilka förlorat sex av sex matcher i kvalspelet.

Nu är det dessutom extra stor press på Sverige, när jakten på en mästerskapsplats intensifieras. Vid händelse av en vinst denna afton passeras ettan Belgien, på målskillnad, och drömmen allt närmare.

Hittills har det funnits försvinnande lite att anmärka på; fyra matcher har vunnits, två slutat oavgjorda och inte en enda förlorats. 14 mål framåt och blott fyra bakåt. Kryssen har båda kommit på resande fot – mot nämnda Belgien samt Ungern.

Vad som talar emot Sverige är fyra stora avbräck inför matchen, som alla på sina sätt lämnar ett tomrum. Svanberg, Asoro, Isak och Saletros har tackat nej för medverkan i matchen.

Frågan är hur mycket detta kommer påverka laget, i en match som denna. Det öppnar å andra sidan, för att se det ur positiv synvinkel, för andra att visa framfötterna. Gott om kvalitet finns i den här U21-truppen.

Planen i halvdant skick

Malta har faktiskt inte varit alls oävna i flertalet av deras matcher, trots uteslutande förluster. Framåt har de skakat om flera tuffare konkurrenter. Exempelvis blev det två mål framåt i bortaförlusten mot Belgien senast.

Matchbilden är dock enkelt uppmålad, med ett Sverige som kommer vara den pressande och förande parten – oavsett resultat på tavlan. Klasskillnaderna är tydliga, även om Malta inte är lika mycket av en slagpåse som för flera år sedan.

Planen rapporteras vara i halvdant skick och vädret bäddar för spelarnas ork att tvina något. Där kan det finnas en del att vinna i att spela smart, inte skynda på alltför mycket och således spara krafter.

Värdera också in de avbräck som Sverige har. Påverkar förstås en hel del.

Det omvända mötet vann Sverige med 3-0 och nu är förutsättningarna något sämre än då. Har spelbolagen en för stark tro på islossning här?

Under 3,5 mål är värt en skojpeng till 2,10 gånger pengarna, för att få in lite extra nerv i det hela.

ANNONS:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 17:30, torsdag 7/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.