Speltips inför Manchester City – Everton 15/12: Tidig match och höjdarspel

Spelbloggare Publicerat: 13 December 2018

13.30 – Manchester City mot Everton på Etihad Stadium. Värdskapets brutala matchande kan mycket väl ta ut sin rätt för en skadeskjuten trupp och det är allt annat än skrivet i sten att siffrorna skulle skjuta rakt upp i höjden här.

Annons:

Visst knappar ni på Viasat Premium, Ultra HD eller Viaplay? Lördagen rivstartas med en rejäl match i Premier League, innan matcherna avverkar varandra som på löpande band.

Mästarna Manchester City har tappat seriens förstaplats till Liverpool i och med förra veckans förlust med 0-2 borta mot Chelsea – också årets första. Därefter blev det en knapp 2-1-vinst över Hoffenheim i Champions League, förstaplatsen säkrades med det och härnäst väntar slutspelet. Spännande tider!

Så, motståndet då, Everton? Ganska stabilt. Övre halvan-material, med betydande chans att nå ut i Europa. En liten reaktion, åt det sämre, verkar de ha fått efter den så snöpliga förlusten i Merseysidederbyt mot Liverpool – med dubbla kryss, båda hemma, mot Newcastle United respektive Watford.

Topp sex – men inte mer än så – är inom kort räckhåll och vinner man matchen tas den över tillfälligt och bollen kastas över till Manchester United. Å andra sidan, det är försvinnande sällan som City ens förlorar och i synnerhet hemma på Etihad Stadium. Den raka tvåan står som bäst i oddset 14,50.

Plusspel på Everton

Vid upprepande tillfällen har Everton visat upp kapaciteten i matcher mot tuffare motstånd, även på resande fot; sista minuten-förlust mot Liverpool, 0-0 mot Chelsea och 1-2 i baken mot Manchester United.

Nu ser vi Everton med en betydande chans att åtminstone lyckas skaka om Manchester City, som har en prekär situation med det löjligt tajta spelschemat och en extremt skadeskjuten trupp. Upp emot åtta spelare riskerar behöva stå åt sidan, med all säkerhet bland andra Kevin De Bruyne och David Silva och troligen också Sergio Agüero.

Och det här spelschemat verkar faktiskt redan ha satt sina spår hos City, som nu inte vunnit en enda av de fem senaste matcherna med siffror större än två mål. Fått kämpa hårdare för pinnarna än man annars är vana vid.

Everton +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med två mål – är en position vi med glädje tar till oddset 1,90 hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 13:30, lördag 15/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.