Speltips inför Manchester City – Lyon 19/9: En spelvärd favorit

Spelbloggare Publicerat: 19 September 2018

Sannolikheten är betydande att siffrorna kommer skjuta i höjden när Manchester City tar emot Lyon på Etihad Stadium i ännu en Champions League-premiär och det ser värt ut att kasta in en slant på britterna.

Annons:

Förra året stannade det vid CL-kvartsfinal, under en säsong där Premier League lunkades hem utan att knappt behöva svettas för det. Är Pep Guardiolas manskap redo att ta nästa kliv nu?

Ser man till spelarmaterialet finns kapaciteten där; att utmana ända in i kaklet. De har spetsen, bredden och allt däremellan. Man kan städa om friskt i startelvan och ändå kunna matcha en sådan av världsklass.

Detta var vi fått se prov på även under Premier League-upptakten, även om tappet mot Wolverhampton – 1-1 borta – fortfarande kan svida lite. Övriga fyra matcher är vunna, flera med större siffror.

Ett rejält störmoment för City är att Kevin De Bruyne hittas på skadelistan. Utöver det är bland andra Sergio Agüero tveksam för spel. Gästerna saknar Amine Gouiri och eventuellt Marcal.

Lyon anses vara i skiktet bakom tokdominanta Paris Saint-Germain i Frankrike. En tredjeplats blev det förra året – lite vad som kan krävas? – men har inte nått deras fulla kapacitet ännu. Två vunna, ett kryss och två förluster, där trenden just nu pekar nedåt. Sist löstes, med nöd och näppe, ett 2-2-kryss mot Caen.

Lyon ur form

Oddssättarna är väl hyfsat med på noterna, när de presenterar Manchester City som storfavoriter. Vi kan ändå känna att det finns lite, med betoning på: lite, spelvärde att hämta på spelen till deras favör.

Men se upp! Om oddset droppas, då kanske det är bättre att stå vid sidan om eller i alla fall blicka mot andra marknader?

På Etihad Stadium är Manchester City, som är att beräkna som den klart bättre parten, alltid svåra att stå emot; med deras frejdiga offensiv, snabba och kvicka spelare. Klart minus med Kevin De Bruyne borta såklart, men som vi understrukit: bredden är stor.

Lyon hade kunnat få en klart bättre uppladdning inför matchen och känns inte superheta inför den här CL-premiären. Räcker inte till.

Manchester City -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två mål – till 1,85x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 19/9
TV:  tv3sport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.