Speltips inför Manchester United – Derby 5/1: Målspel från FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 5 January 2018

FA-cupmöte på Old Trafford och strålkastarljusets sken får en central roll när Derby County jagar sina drömmar borta mot Manchester United. Det öppnar för ett målspel.

Den mycket anrika turneringen FA-cupen hamnar åter i blickfånget och här finns det ingen som helst anledning att inte se fredagskvällen som en dag vigd åt klassisk engelsk fotboll. Visst, turneringen verkar ha tappat lite genomslagskraft de senaste säsongerna, men i grunden är konceptet beprövat och underbart.

På “Drömmarnas Teater” i Manchester är det nu dags att se om drömmar går i uppfyllelse när Derby County från Championship gästar jätten Manchester United. På pappret är det såklart inget snack om vilka som bör vara favoriter. Spelbolagen har hakat på samma tåg och ger inte många tiondelar över pengarna tillbaka på det raka spelet på hemmalaget.

Men faktum är att vi har en liten känsla för att det kan ligga och pyra lite drömmar i luften. Kanske kan ett formstarkt Derby de facto ställa till med bekymmer? Vi tycker oss se ett par faktorer som faktiskt talar för att gästerna åtminstone inte ska underskattas.

  1. Motivationen. Det är betydligt coolare för Derby att spela på Old Trafford än för Manchester United att behöva möta Derby. Därtill har Manchester United fokus på ligan och Champions League allra främst.
  2. Manchester United lär spela med en b-betonad elva, som brukligt i cupspelet. Inte minst i defensiven lär det få en effekt med David de Gea på bänken och flera bänknötare från start i backlinjen. Ett par unga spelare lär också få chansen.
  3. Derby är det lag som gjort näst flest mål i Championship och skuggar nu Wolverhampton i tabelltoppen.

Ett par olika intressanta spel

Med allt det här sagt går det inte att blunda för den magkänsla vi har inför mötet. Derby är ett lag som inte bör underskattas. Med en fin säsong bakom sig, med över en vecka till nästa match i Championship och med ett b-betonat Manchester United bör gästerna kunna göra avtryck här.

Vår initiala känsla var ett handikappspel till fördel för gästerna, men efter lite betänketid ramlade vi över ett målspel istället. Det enda som fick oss att tänka en gång extra är cupmatchernas tendens att bli ganska målsnåla, men vi har en matchbild klar för oss som talar för detta spel.

Båda lagen göra mål synas till hela 2,50 gånger krämen hos William Hill. Ett målfarligt, formstarkt och motiverat Derby lär kunna hota ett defensivt försvagat Manchester United. Ett mål för gästerna bör vara ganska sannolikt. Samtidigt gör hemmalagets oerhörda bredd i offensiven att flera tunga offensiva pjäser kommer att finnas på plan, fast beslutna om att göra sitt avtryck. Inte minst på ett personligt plan. Därför räknar vi med att även Manchester United blir målfarliga.

Tack och bock. 2,50 är taget!

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  21:00, fredag 5/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: