Speltips inför Marseille – PSG 28/10: Le Classique!

Spelbloggare Publicerat: 28 October 2018

Le Classique! Ett av Frankrikes största fotbollsderbyn står på menyn, mellan Olympique Marseille och Paris-Saint Germain. Gästerna har fortfarande full pott i seriespelet och så tror vi det kommer fortsätta vara när 90 minuter är summerade.

Annons:

Tio matcher. Tio vunna. 37-6 i målskillnad. Som vi blivit vana med under åren kommer PSG lunka hem den franska förstadivisionen utan minsta konkurrens, helt utan att behöva svettas för det. Skillnaderna är alldeles för stora. Spänningen är poff-väck. Helt borta.

Nu må Monaco ha vunnit serien spelåret 2016/17, men annars har det varit Paris Saint-Germain för hela slanten från 2012 och framåt. Under fjolåret hade de 13 pinnar ner till närmsta konkurrent och sedan dess är känslan att skillnaderna bara förstorats. Neymar är nu med från start och inte minst har flera konkurrenter tappat i kvalitet.

En liten käftsmäll kommer de emellertid från, den franska huvudstadsklubben. Detta i CL-hemmamötet med Napoli, som slutade 2-2 – och det med kniven mot strupen. Àngel Di María kvitterade där och då under slutsekunderna.

Ärkerivalen Olympique Marseille hittar vi i skiktet precis bakom helt dominanta PSG, nu som tabellfyra. De har enbart ett mål och det är att komma ut i Champions League. Allt annat får betraktas vara ett fiasko.

För närvarande spelar Marseille i Europa League, där det under torsdagen blev en 1-3-förlust hemma mot Lazio. På tre matcher har det blivit blott en pinne och slutspelet ser ut att vara en bra bit borta.

PSG vinner – som vanligt

Att Marseille skulle ha det minsta att sätta emot PSG, trots hemmaplan och ett rivalmöte som detta, ser vi som mindre sannolikt. När de dessutom kommer från ett sådant bottennapp i Europaspelet – tre dagars vila har de haft inför matchen – ser utsikterna än mörkare ut.

PSG kom inte upp i normal standard senast mot Napoli – en motståndare som för all del inte ska underskattas heller – men har annars varit briljanta på sistone. Nästintill varenda match spelas hem med brutala siffror. Tre raka matcher innan veckans hade alla vunnits med fem baljors marginal.

Man kan tycka att matcher av den här karaktären, fyllda med så mycket rivalitet, bör leva sina egna liv – men så enormt mycket bättre PSG är, lär de vinna det här. Kanske också med klara siffror?

PSG -1,0 mål (asian handicap) – då får vi insatsen tillbaka en uddamålsvinst – köper vi till 1,70x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: PSG -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, söndag 28/10
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.