Speltips inför Marseille – Toulouse 10/8: Ligue 1-premiär!

Spelbloggare Publicerat: 10 August 2018

Premiärerna runtom i Europas toppskikt avverkar varandra och i den franska förstadivisionen, Ligue 1, får Olympique Marseille och Toulouse äran att göra upp. Finns det ett bud på skräll här, månne?

Annons:

Det var på vippen att Toulouse fick lämna det franska finrummet redan förra året. Då krävdes ett playoff mot utmanande Ajaccio, förkrossande 4-0 över två matcher, för att säkra upp platsen.

Nu – är Toulouse i fara på nytt? Visst kan det bli så. Laget ser, i alla fall nämnvärt, något stärkt ut. En som hoppas få speltid är svenske Ola Toivonen, men efter 23 matcher, dock bara åtta från start, och noll mål i fjol ser han ut att få fortsätta nöta bänk.

I en annan ände av tabellen väntas och hoppas Marseille kunna utmana – toppen. Att rå på Paris Saint-Germain, det blir med all säkerhet för svårt, men klubben är absolut av topp tre-klass.

De största pjäserna, såsom Dimitri Payet, har man lyckats behålla. Det kommer stärka Marseille, som främst får behålla kvalitetsspelare, men också får mer tid att bli samspelta. Kontinuitet är underskattat i fotbollens värld.

Florian Thauvin, Steve Mandanda, Adil Rami och Duje Caleta-Car rapporteras alla få fortsatt vila efter att ha representerat Frankrike i sommarens succé-VM. Gästerna har Steeve Yago out samt duon bestående av Clement Michelin samt Firmin Ndombe Mubele tveksamma för spel.

Hittar nätet?

Att det finns stora skillnader mellan Marseille och Toulouse kan enkelt slås fast. Toppen mot… max mitten.

Men det har hänt en hel del i Toulouse och inte minst offensivt. Där kan vi överraskas – positivt. Gillar vad de skrapat ihop. Finns potential att såra Marseille? Utan minsta tvekan.

Nu har vi också Marseilles avbräck att ta hänsyn till och dessutom har försvarsspelet lämnat i princip allt att önska inför seriepremiären. Genrepet mot AFC Bournemouth förlorades med klara 2-5 och mål har släppts in i alla sju vänskapsmatcher som avverkats. Väldigt anmärkningsvärd statistik.

Även om det inte skulle räcka till en vinst eller ens poäng – visst ska Toulouse åtminstone kunna pryda målprotokollet?

Toulouse över 0,5 mål spelas med glädje till de 1,81 gånger det investerade kapitalet som Unibet presenterar.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Toulouse över 0,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, fredag 10/8
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.