3 juli 2019 Haiti Mexiko Speltips

Speltips inför Mexiko – Skottland 3/6: Varför ändra på ett vinnande koncept?

Det är enkelt att ta position på målmarknaden inför nattens match mellan Mexiko och Skottland, där det känns osannolikt att proppen skulle åka ur. Målsnålt?

Vi fortsätter blicka närmare på de svenska VM-motstånden, nu Mexiko på nytt. Det här blir deras näst sista match innan det på allvar tar fart med premiär i sommarens höjdare, mästerskapet.

Där möter Mexiko, i gruppspelet, just Sverige samt Sydkorea och Tyskland. Givna favoriter till att plocka andraplatsen, även om konkurrensen är stenhård. Ett missat slutspel vore ett misslyckande. Väl i kvalet visade de upp stora kvalitéer, löste starka resultat och nådde hit utan att knappt behöva svettas.

När Mexiko mötte Wales i veckan rekade vi på Spelbloggare underspelet på 2,5-målslinan till oddset 1,70 – ett spel som enkelt prickades in. 0-0 på tavlan stod det när 90 minuter var summerade. Detta trots ett massivt spelövertag från mexikanerna. Besvikelse att inte ens vinna.

Skottland var nära, nära att nå playoffet mot VM 2018 och vore det inte för krysset, 2-2, mot Slovenien i den avslutande matchen hade fallet blivit sådant. Allt som krävdes – en trea. Missen var ett nederlag som heter duga, som allt utvecklades, och nu har man hämtat in en ny förbundskapten i erfarne Alex McLeish.

Under hans tid vid posten som huvudansvarig har det blivit två förluster, mot Costa Rica samt Peru, och däremellan en 1-0-vinst över Ungern. Blandad kompott.

Liknande matchbild som senast

Även om siffrorna i VM-kvalet vill antyda annorlunda, är det defensivt som Skottland har deras styrkor. Det väloljade försvarsspelet, hårda arbetet och organisationen. Framåt ska de inte skrämma Mexiko alldeles för mycket.

Mycket talar för att det blir på tal om en liknande matchbild med den som när Mexiko spelade mot Wales senast – en spelförande part och en djupt tillbakalutad sådan.

De fyra matcher som Skottland spelat efter kvalet har renderat i blott ett mål framåt och alla dessa har klivit under 2,5-målslinan.

Mexiko har hittat stabiliteten bakåt och även om det finns starka namn framåt, såsom i ”Chicharito” har det funnits vissa svårigheter att hitta rätt där, vilket var extra påtagligt senast i det mållösa mötet mot Wales.

För deras del har fyra av de fem senaste matcherna innehållit max ett mål. Det är uppseendeväckande statistik.

Målsnålt? Absolut! Det är känslan.

Under 2,5 mål är ett bra spel till 1,95x, som dukas ut av William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 02:00, natten mot söndag 3/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.