Speltips inför Mexiko – Wales 29/5: Fokus på svenskt VM-motstånd

Spelbloggare Publicerat: 28 May 2018

Mexiko laddar upp inför det kommande världsmästerskapet och härnäst med en landskamp i vänskapens tecken mot Wales. Från oss levereras ett speltips hämtat från målmarknaden.

Att komma till VM i Ryssland och få göra upp med de största fotbollsnationerna var en ”walk in the park” för Mexiko, men väl där väntas konkurrensen bli allt hårdare och det gäller verkligen att tajma formtoppen till dess.

Mästerskapet är runt tre veckor borta och innan dess ska tre matcher avverkas – här och sedermera mot Skottland och Danmark. Vad som är extra intressant med just Mexiko, ur svensk synvinkel, är att de i gruppspelet kommer ställas mot just Sverige, förutom Tyskland och Sydkorea.

Mexiko har ett erkänt starkt manskap och kan ses som en liten uppstickare inför VM, att i alla fall nå slutspelet. Andraplatsen väntas stå mellan dem, Sverige och Sydkorea, som på förhand känns hyfsat svåra att skilja åt.

Dessvärre, för deras del, föll Wales på målsnöret i jakten på VM-biljetten, i och med deras fall mot Irland i den avslutande kvalmatchen. För deras del är det med andra ord lite mer som vilken match som helst, denna, snarare än uppladdning.

Å andra sidan är det alltid av värde att möta såhär starka motståndare, stora värdemätare. Laget ses, av oddssättarna, ha hyfsat liten chans här – trots att matchen spelas på neutral plan, i Pasadena, en förort till Los Angeles.

Försvarsstarka – utan udd

Lite upp till bevis är det ändå för Wales, som har en ny förbundskapten i Ryan Giggs. Han har valt att plocka upp en hel del yngre förmågor, för att ställa om samt stärka konkurrenssituationen i truppen.

Det är dock flera avbräck som stör dem, inte minst på Real Madrid-stjärnan Gareth Bale – vilket inhopp i Champions League-finalen, va? – och även Hal Robson-Kanu, Joe Allen, James Chester samt Neil Taylor.

Offensivt – vad ska de, utan Bale, ha att sätta emot? Laget är väldigt defensivt inriktat och starkt, vilket blott sex insläppta mål på tio kvalmatcher indikerar på, och är därför extra känsliga för tunga avbräck framåt, på den typen av spelare som kan bryta mönster.

Mexiko har det klart bättre materialet, men kommer säkerligen få vissa bekymmer att få hål på ett försvarsstarkt och lågt liggande Wales.

Matcher som denna, där det väntas bli på tal om en hel del byten, rycks även också sönder i de andra halvlekarna – något som kan tala emot ett målpartaj.

Under 2,5 mål är ett fullt dugligt spel till 1,70 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor/styck!!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor/styck!)
Spelstopp: 03:00, natten mot tisdag 29/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.