kampanj vm 2018

Speltips inför Molde – Zenit 30/8: Överdrivet odds

Situationen är prekär för Molde i Europa Leagues playoffrunda mot Zenit. Liksom i hemmamötet bör ryssarna vara klassen större. Vinner bekvämt?

Annons:

Norrmännen stod upp väl i Sankt Petersburg – ja, innan orken tvinade. Molde hade 1-0 fram till den 71:a minuten, men innan det var avblåst hade Zenit smällt in tre baljor, vilket innebär att vi har en 3-1-fördel till deras favör och då är det väl mer eller mindre avgjort?

Vad som skulle kunna tala för Molde är att Zenit stod för en katastrofal bortainsats mot Dinamo Minsk i den tredje kvalrundan – en match som förlorades med 0-4, innan det hela kunde vändas på hemmaplan. 4-0 efter 90 minuter blev till 8-1 efter 120 dito. Galna siffror!

För att sätta lite siffror på hur – nästan – uträknade Molde är här, betalar spelet på att de ska nå Europa League-gruppspelet hela 10,0 x insatsen. För Zenit? 1,08! Det understryker väl hur stora skillnaderna är, eller åtminstone borde vara. Norsk fotboll är knappast den hetaste på marknaden.

Zenit har också hittat formen till punkt och pricka, om vi bortser från den där bortamatchen mot Dinamo Minsk. Ryska Premier League har de fem matcher in i ännu inte tappat en enda pinne. Molde är däremot inte bättre placerade än femma i Eliteserien och kan få det svårt att nå ut i Europa på nytt.

Zenit betydligt bättre

Molde kommer in till matchen med tre raka förluster – bortamötet mot Zenit samt två i seriespelet – och väl medvetna om att det kommer krävas en prickfri prestation för att kunna vända på det här är det då försvinnande lite som talar för att de skulle lyckas.

Med hänsyn till det ser vi inte andra alternativ än att lämna förtroendet i Zenits händer som ens tänkbara – i alla fall till de här siffrorna. Den raka tvåan borde, i mitt tycke, inte betala en punkt över dubbla insatsen.

Formsvagt mot formstarkt. Klasskillnad. Och ett Molde som jagar i brant uppförsbacke och därför blir sårbara för Zenits omställningar. Slutsatsen?

Ja, den raka tvåan till 2,26 gånger fläsket. De siffrorna tackar vi Ohmbet hjärtligt för!

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Zenit vinner, rak tvåa
Odds: 2,26 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 30/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.