1 maj 2019 monaco rennes speltips ligue 1

Speltips inför Monaco – Nice 16/1: 1X2-spel testas

Den andra matchen mot varandra på en vecka. Kan Nice ta revansch på Monaco, nu i seriespelet och på bortaplan? Ganska tveksamt, menar vi.

Sist möttes Nice och Monaco i den franska ligacupen. Då, på Allianz Riviera, vann de senare nämnda med två mål mot ett efter en fartfylld och underhållande första halva av matchen. I och med den är de klara för semifinal i cupen, var Montpellier väntar.

I det täta skiktet bakom suveräna och serieledande Paris Saint-Germain, har mästarna Monaco täten – men Lyon är endast bakom på sämre målskillnad och Marseille en pinne bakom. Ettan och tvåan i serien slussas direkt ut i Champions League, trean får kvala och fyran spela Europa League.

Så, att slappna av finns inte på världskartan för Monaco, som senast spelade oavgjort, mållöst, borta mot Montpellier. Det bröt en vinstfri svit om sex matcher. Tillbaka på rätt spår nu?

Stora glädjeämnet för Monaco inför matchen är att Radamel Falcao rapporteras vara redo för spel, en startplats till och med, efter sitt skadeuppehåll. Kvar på skadelistan är Youri Tielemans, Gabriel Boschilia, Adama Traoré och eventuellt Guido Carillo.

Nice är sexa i tabellen och det är försvinnande lite som tyder på att de skulle kunna roffa hem en Europaplats – om inte femteplatsen skulle leda ut dit, vilket beror på resultaten i andra turneringar. På kort tid har det blivit respass ur de två inhemska cuperna, innan 1-0-vinsten över Amiens i Ligue 1 senast.

Fyra spelare, Mickael Le Bihan, Arnaud Lusamba, Arnaud Souquet och Nampalys Mendy, är out för Nice.

Ingen nöd på Monaco

Vi tror stenhårt på Monaco i matchen och hittar tveklöst värde på spelen till deras favör. Hemmaplan, klass och form är sällan en kombination som sviker. Stor fördel.

Och dessutom får Monaco tillbaka Radamel Falcao – ett stort glädjeämne! Han har trots allt nätat vid 15 tillfällen på 16 seriematcher under året och är alltid att lita på som målmaskin. Hans spetskvalitéer saknades inte minst i bortakrysset mot Montpellier senast.

Formen ska inte vara i fara heller. Prestationen var fullt acceptabel och innan dess hade Monaco radat upp sex raka vinster. Toppform!

Nice ser det inte alls lika bra ut för. De må ha vunnit med knappa 1-0 över ett totalt iskallt Amiens i slutet av förra veckan, men där fanns det en hel del att anmärka på. Klart sämre resultat innan. I spelet som helhet ska mycket mer kunna hämtas.

Det blir ingen, i alla fall just nu, revansch för Nice och vi spelar Monaco att vinna, den raka ettan, till köpbara 1,71x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Monaco vinner, rak etta
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, tisdag 16/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 25%
2: 20%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 44%