Speltips inför Napoli – Leipzig 15/2: Motivationsfaktorn i fokus

Spelbloggare Publicerat: 15 February 2018

Med respekt för Napolis styrka på Stadio San Paolo – men är de inte lite av en favorit i fara i Europa League-slutspelet mot RB Leipzig? Motivationen är central för vår analys inför matchen och speltipset finner ni nedan.

Det är uppenbart: Serie A är årets huvudspår för Napoli, när de är mitt i den rykande titelstriden tillsammans med de senaste årens dominanter i Juventus. Till och med Champions League lämnades lite åt sidan, vilket kan vara en delförklaring till varför slutspelet inte nåddes.

Mer bestämt blev det en tredjeplats bakom Manchester City och Shakhtar Donetsk. Holländska Feyenoord kunde däremot hållas på avstånd.

Även Leipzig misslyckades med att avancera vidare från CL-gruppspelet – något som får betraktas vara ett fiasko modellen större, med tanke på det förhållandevis enkla motståndet de ställdes mot: Besiktas, Porto och Monaco. Det var klubbens debut i Europas finrum, vilket kan vara lite förlåtande.

Annars fortsätter den nyrika klubben skörda mark i den tyska toppfotbollen. Skiktet bakom Bayern München är tätt och fronten i det hittas just Leipzig. Nivån har hållits hyfsat jämn från start och man hoppas kunna fortsätta i liknande stil. Potential finns här, med de ekonomiska musklerna och en lyckosam resa i Europa League skulle stärka dem inför framtiden.

Leipzig omställningsspel kan såra Napoli

Motivationsfaktorn är alltid av tung vikt i Europa League, och i den här matchen är den i extra starkt strålkastarljus.

Napoli verkar stundtals ointresserade i Champions League – hur blir det då i Europa League? Ännu mer påtagligt, förstås. Rotation väntas det bli på tal om och i spelarnas huvuden finns nästan enbart den där striden om Scudetton. Avvägningen, prioriteringen, är tydlig.

Man ska ha full respekt för Napolis hemmastyrka och form – nu med fem raka vinster. Men förutsättningarna är alltså lite annorlunda nu…

Därtill saknar italienarna spelare som Dries Mertens, Zinedine Machach och Arkadiusz Milik inför matchen. Gästerna har för den delen också några avbräck, på bland andra Stefan Ilsanker och eventuellt Emil Forsberg.

Oavsett vad känns Leipzig som den något mer intresserade parten. Ett framåtlutat Napoli kan passa dem väl, med det starka omställningsspelet som finns. Tänkbart resultat – 1-1?

Det kan vara vanskligt att skruva upp insatsen, åtminstone innan de officiella startelvorna släppts, men Leipzig +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – ser vi som ett värdespel till 1,81x.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: RB Leipzig +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 15/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: